Oslo

Frp-politiker måtte fjerne rasistisk angrep på miljøbyråden

Oslo: Studieleder Kristin Braatas i Nordre Aker Frp har måttet fjerne en Facebook-post der hun blant annet omtalte miljøbyråden i Oslo som en «vietnamesermegge».

Lederen av Oslo Frp, Aina Stenersen, beordret Brataas til å slette innlegget.
  • NTB

Brataas er tydelig misfornøyd med Miljøpartiet De Grønnes miljøbyråd Lan Marie Nguyen Bergs håndtering av luftforurensingen i Oslo, og la ut følgende innlegg på sin egen Facebook-side mandag ettermiddag:

«Jeg blir så inni granskauen forbanne på dette «fittetryne» av ei vietnamesermegge. Send henne og hennes likesinnede til Vietnam eller Nord-Korea hvor denne kommunistiske diktatoriske sekten passer inn !!!»

Lederen av Oslo Frp, Aina Stenersen, beordret Brataas å slette innlegget så snart hun fikk vite om det, skriver Dagsavisen.

Dette innlegget ble for sterk kost for Oslo Frps leder.

– Jeg tok tak i dette så fort jeg fikk vite om det, og ba henne om å fjerne meldingen. Dette er holdninger som ikke Frp står for. Vi ønsker å diskutere politikk og sak, men slike karakteristikker ønsker vi ikke, sier Aina Stenersen til avisen.

Hun sier Oslo Frp tar saken på største alvor og at den skal håndteres internt på et møte.

– Dette er en ikke-sak. Dette er trønderske banneord, og er en typisk trøndersk måte å uttale seg på, framholder Kristin Brataas, som sier hun ikke kan skjønne at noen kan oppfatte posten som rasistisk.

Les mer om

  1. Dieselforbud
  2. Dieselforbud