Oslo

Raymond Johansens stabsjef blir direktør i Amedia

Marte Ingul (37) gir seg i politikken. Siden 2015 har hun arbeidet for Raymond Johansen og det rødgrønne byrådet i Oslo.

Mens stabsjef Marte Ingul gir seg i det rødgrønne byrådsapparatet, kommer medieveteranen Kaia Storvik inn.

  • Christian Sørgjerd
    Christian Sørgjerd
    Journalist

Marte Ingul er ansatt som konserndirektør for samfunns- og myndighetskontakt i Amedia. Hun starter i jobben 2. august. Ingul har jobbet for det rødgrønne byrådet siden starten i 2015. Først som byrådssekretær for byrådsleder Raymond Johansen, men siden 2019 som stabssjef samme sted.

Avisa Oslo meldte nyheten først.

– Når jeg først velger å forlate politikken, kan jeg vanskelig tenke meg et mer meningsfullt oppdrag. Amedia er en hjørnesteinsbedrift i demokratiet vårt, som dekker lokalsamfunn over hele Norge, sier Ingul i en pressemelding.

Amedia er Norges største utgiver av lokale medier. Nettavisen, 80 lokal- og regionaviser og syv lokale nettsteder er del av konsernet.

Ingul har gjennom karrieren hatt flere ulike jobber for Arbeiderpartiet, blant annet for stortingsgruppen.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått jobbe i politikken på heltid i tolv år, men det en tid for alt. Med et sterkt samfunnsengasjement for både politikk og journalistikk kunne jeg ikke takke nei til denne muligheten, sier Ingul.

Flere endringer i byrådsapparatet

Halvard Hølleland (Ap) har overtatt Inguls rolle som stabssjef for Raymond Johansen, opplyser byrådet i en pressemelding. Hølleland har vært byrådssekretær siden 2015.

Samtidig kommer Kaia Storvik (Ap) inn fra sidelinjen. Hun er i dag oppnevnt som ny byrådssekretær for kommunikasjon, som er jobben Hølleland hadde frem til i dag. Storvik er idag ansvarlig redaktør i nettstedet Agenda Magasin, som gis ut av tenketanken Agenda. Hun har tidligere vært sjefredaktør i Dagsavisen.

– Jeg er glad for at Halvard Hølleland har sagt ja til å ta over etter Marte, og gleder meg til å jobbe sammen med Kaia Storvik som i dag ble oppnevnt som ny byrådssekretær, sier Raymond Johansen i en pressemelding.

Marcussen tilbake i jobben

Tirsdag 25. mai er Hanna Marcussen (MDG) tilbake i jobben som byråd for byutvkling. Hun har hatt foreldrepermisjon siden juni 2020.

Dermed går fungerende byutviklingsbyråd Rasmus Reinvang (MDG) tilbake til rollen som byrådssekretær for Marcussen.

Les mer om

  1. Oslopolitikken
  2. Byrådet (Oslo)
  3. Oslo