Elsparkesyklist bøtelagt for kjøring på rødt lys i Oslo

Det var ikke så lurt av elsparkesyklisten å kjøre forbi en politimotorsykkel som sto på rødt lys. Nå har vedkommende fått forelegg på 1200 kroner.

Ved 09-tiden tirsdag morgen ventet en politimotorsykkel på grønt lys i krysset Grønland og Motzfeldts gate på Grønland da en elsparkesykkel suste forbi på rødt lys.

Da valgte politimannen å sette på blålys. Elsparkesyklisten ble stoppet og konfrontert med kjøringen. Resultatet ble et forelegg på 1200 kroner.

– Sjåføren av elsparkesykkelen vedtok forelegget på stedet, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent i trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Les også

Dette er reglene for bruk av elsparkesykkel

Første forelegg i Oslo

Grønli sier at dette er trafikkorpsets første forelegg til en elsparkesyklist.

– Det er samme regler for elsparkesyklister som for vanlige tråsyklister. Det innebærer at sykling på rødt lys ikke er tillatt, sier Grønli.

Det betyr at elsparkesyklister som for eksempel kjører uten å ha foreskrevne lykter montert eller tent, også risikerer bot ved mørkets frembrudd.

Grønli vet ikke om mannen hadde leid elsparkesykkelen, eller om det var hans egen.

Les også

Elsparkesyklene er noe av det verste som har skjedd folkehelsen på mange år

Vil ikke ha ordinære kontroller

På spørsmål fra Aftenposten om det blir ordinære kontroller mot elsparkesyklister som kjører på rødt lys, svarer Grønli at politiet ikke har planer om det.

– Politiet i Oslo har veldig mange andre oppgaver. Derfor kan vi ikke prioritere dette akkurat nå. Det er likevel slik at hvis vi under patruljekjøring observerer noen som kjører på rødt, så kommer vi til å reagere, sier Grønli.