Oslo

Legger seg langflat

Den mektige styrelederen i Oslo Havn, Bernt Stilluf Karlsen, la seg langflat for kritikken på gårsdagens styremøte.

Det var en ydmyk Bernt Stilluf Karlsen som møtte pressen etter havnestyrets møte og julemiddag i går kveld.
  • Forf>rolf Øhman (foto)
  • <forf>roald Ramsdal <

I forrige uke sa Karlsen at han vil tegne om Bjørvika, blant annet med sikte på å rydde plass rundt operaen. Dette kom som svar på massiv kritikk mot havnevesenet. Kritikerne mener at Oslo Havn er ute etter å tjene altfor mye penger, og dermed vil bebygge opera-området altfor tungt. Medlemmer av havnestyret reagerte kraftig på Karlsens soloutspill i Dagbladet. Et enstemmig styre stilte seg i går bak kritikken.— Vi mener at han har tatt rollen som byutvikler, en rolle som politikerne i Rådhuset skal ha. Vi er fornøyd med at han beklager, sier nestleder Erna Ansnes (A) i havnestyret. Bernt Stilluf Karlsen ba om unnskyldning for at han har gått for langt.- Han skal ikke få gå solo igjen. Vi har bundet ham på hender og føtter i dag, sier Ansnes.

Intenst møte

Ifølge styremedlem Knut Roger Andresen (A) var det et intenst møte som foregikk bak lukkede dører i Oslo Havns kontorer på Vippetangen.- Han har bidratt til å skape betydelige vanskeligheter, og han har skapt uklarhet om sin rolle. Nå må vi sikre at troverdigheten til Oslo Havn kan bli gjenreist. Vi må sikre at byen ikke blir sperret inne, og ikke krølle dette til mer enn nødvendig, sier Andersen.Nestleder Ansnes foreslår at det nedsettes et arbeidsutvalg, slik at forslag fra Oslo havn i fremtiden kan forankres bedre i styret.

Klønete

Aften møtte sent i går kveld en ydmyk styreleder på Vippetangen. - Min adferd har svekket legitimiteten til havnen som aktør, sier KarlsenIntervjuet i Dagbladet kaller han en kardinalfeil.- Det var skikkelig klønete. Jeg har fått så hatten passer. Jeg vil ikke si at jeg er blitt bundet på hender og føtter, men jeg har revet seilene. Det vil sikkert glede mange, sier Karlsen, som understreker at han ikke har planer om å trekke seg.

Sitter ut perioden

Karlsen og resten av Oslo-representantene i havnestyret er utpekt av byrådet. Byrådsleder Erling Lae sier til Aften at han ikke ønsker å blande seg inn i refsen av Karlsen.- Styreleder er valgt for en fireårsperiode, og han sitter ut denne valgperioden, sier Lae, som mener at det er for tidlig å svare på om han vil la Karlsen fortsette.

Utsatte spørsmålet om operanaboene

På gårsdagens møte skulle havnestyret ta fatt i tomteutnyttelsen i Bjørvika, men saken ble utsatt.Havnevesenet har fått kritikk for å legge opp til for tung bebyggelse rundt operaen.- Alle ser at dette blir for voldsomt og at høydene må ned, sa nestleder i havnestyret, Erna Ansnes (A), til Aften mandag. - Vi venter på innspill fra politikerne. Hvis man skal ha lavere høyder enn det som det er lagt opp til i reguleringsplanen, må politikerne ta initiativet. Så jeg tipper at det kommer noen signaler derfra, sier Ansnes. Nestleder Rina Brunsell Harsvik (A) i byutviklingskomiteen mener det er for tidlig å si noe om når høyden på bygningene i Bjørvika kan bli avklart.- Men vi har allerede tatt initiativ til en bred, tverrpolitisk prosess for å diskutere blant annet dette spørsmålet. Det vil måtte bli et samarbeid mellom flere partier og de kommunale etatene. Men vi i Arbeiderpartiet mener vi har et ansvar for å få dette til, sier Harsvik.

Les også

  1. Vippetangen kan bli ny festplass

  2. Stor park, færre boliger

  3. Milliardene renner inn

  4. Nå kan nabohusene bli krympet

  5. SV krever omkamp om Sørenga

  6. Slik blir det på Sørenga