Kokker til retten for å få tips

Servitører ved Theatercaféen nekter å dele tipspengene sine med kokkene, selv om de tjener over dobbelt så mye som dem. Nå har striden havnet i retten.

ILLUSTRASJONSFOTO: I tre år har kokker og servitører på ærverdige Theatercaféen kranglet om tipspengene.

I tre år har kokker og servitører på ærverdige Theatercaféen kranglet om tipspengene.

En kokk som svetter over grytene på kjøkkenet tjener 250 000 kroner i året, mens servitørene med sine tips fra mette og fornøyde gjester håver inn 600 000 kroner, skriver VG.Etter å ha kranglet så busta fyker i lang tid, toppet striden seg da hotell— og restauranteier Elisabeth Brochmann i mai i fjor påla servitørene å dele tipskronene. Av en hundrelapp fra fornøyde gjester skulle servitøren få beholde 65 kroner, mens kokken skulle få 35. Det fikk Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet til å gå til sak, og 40 vitner er kalt inn for å forklare seg i den tre dager lange rettssaken som startet i Oslo tingrett i går. - Dette strider både mot tradisjon og inngåtte tariffavtaler, hevdet kelnernes prosessfullmektig, advokat Einar Stueland fra LO, i retten. Kjendiskokk og Statholdergaarden-eier Bent Stiansen er ikke enig. Han er en av de mange som skal vitne i saken.

— Å dele tipsen skaper fred og orden, sier Stiansen til VG.