Oslo

Rektor etter t-banedødsfallet: – Mange elever er sterkt følelsesmessig berørt

Elevene ved Edvard Munch videregående skole i Oslo har vært sterkt preget av T-baneulykken der en 16 år gammel elev omkom torsdag.

Blomster, lys og bamse på Holstein T-banestasjon på Nordberg i Oslo fredag morgen. En 16-år gammel jente døde etter å ha blitt påkjørt av T-banen torsdag kveld.
  • Knut-Erik Mikalsen
    Knut-Erik Mikalsen

Rektor ved skolen, Stein Kristian Dillevig, skriver i et brev til alle foresatte, at all undervisning fredag ble avlyst.

– Vi er en skole i sorg. Heldigvis har vi et fantastisk elevmiljø, som kommer oss til gode på en dag som denne, skriver Dillevig i brevet til foreldrene.

Han ber pressen om å beskytte skolen og elevene etter den dypt tragiske hendelsen på Holstein T-banestasjon.

Tente lys og skrev i minnebok

En 16 år gammel jente omkom etter at hun skal ha sklidd og havnet mellom vognene og perrongen torsdag.

Politiet har i etterkant forklart at 16-åringen gikk av T-banen, og at hun trolig har glidd og falt ned da banen skulle kjøre.

Tragedien satt sitt tydelige preg på hele skolen, skriver rektor Dillevig i henvendelsen til foreldrene.

– Eleven som mistet livet, hadde et stort kontaktnett på skolen. Mange har derfor vært sterkt følelsesmessig berørt, og andre har sørget i det stille. Vi har innredet et minnerom i tredje etasje hvor elevene kan tenne lys og skrive i minneboken. Dette rommet er åpent hele neste uke, skriver rektoren.

Minnestund på skolen neste uke

Dillevig skriver at timeplanen ble satt til side fra morgenen av, og at kontaktlærerne møtte elevene sine da skoledagen begynte.

– Vi hadde pyntet skolegården med lykter og skolen med blomster og lys. Elevene fikk informasjon om hendelsen, og de fikk tid til å bearbeide reaksjonene sine, skriver Dillevig som også skriver at mange elever søkte trøst ved å oppsøke Trefoldighetskirken. Kirken var tilgjengelig hele dagen, og et tidspunkt var kirken fylt til randen.

Dillevig skriver at skolen neste uke har vanlig undervisning, men at skolens hjelpeapparat er klart dersom noen elever trenger det:

– Vi planlegger en minnestund en av dagene. Elever som har behov for det vil bli fulgt opp av kontaktlærere, helsesøster og skolens ledelse, skriver Dillevig.

  • LES OGSÅ: Sporveien: Ulykken har gått sterkt inn på oss