Drapssiktet far (44) fengslet i åtte nye uker

Den drapssiktede 44-åringen har innrømmet de faktiske forholdene rundt drapet. De rettspsykiatriske sakkyndige har konkludert med at mannen var strafferettslig tilregnelig.

En 34 år gammel kvinne og hennes to barn ble funnet drept i sin bolig på Grefsen på sensommeren i fjor.

Les mer om saken: Den 44 år gamle irakeren som er siktet for å ha drept sin 34 år gamle kone og deres to barn på ett og fem år, har i avhør med politiet erkjent de faktiske forholdene rundt drapet, men han nekter straffskyld. Nå er mannen varetektsfengslet i åtte nye uker for drapet som skjedde på korttidshjemmet i Bjerkealleen 24 på Grefsen 14. august i fjor.

— Strafferettslig tilregnelig

Politiet nærmer seg nå avslutningen av etterforskningen, og snart skal saken sendes over fra politiet til riks- eller statsadvokaten med tilrådning om tiltale. Mannen er foreløpig siktet for forsettelig drap, men politiadvokat Arne Donald Andersen opplyser til Aftenposten.no at han fortløpende vurderer hvorvidt han vil innstille på at mannen bør tiltales etter en strengere lovbestemmelse - overlagt drap eller forsettelig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Mannen har fått oppfølging av et psykiatrisk fagteam mens han har sittet i varetekt. Men i erklæringen fra de rettspyskiatrisk sakkyndige heter det at mannen var strafferettslig tilregnelig både før, under og etter drapshandlingen. Men 44-åringens forsvarer vil be om at utredningen av mannens tilregnelighet fortsetter.

Konflikt i familien

— Vi vil be om en videre utredning i forhold til spørsmålet om tilregnelighet, sier advokat Solveig Kristine Høgtun til Aftenposten.no. Den siktede har kun hatt ett lengre avhør med politiet, og der skal han bare så vidt han kommet inn på mulige motiv for handlingen. - Det har ikke fremkommet noe klart motiv så langt, sier politiadvokat Arne Donald Andersen. Det som imidlertid er klart er at det har vært en konfliktsituasjon i familien som eskallerte på drapsdagen. Da drapet skjedde opplyste politiet at det dreide seg om en lengre familiehistorikk, og at 44-åringen var kjent for politiet fra flere mindre forhold. Mannen ble pågrepet for drapet da han sto utenfor huset og ventet på politiet. Les mer om saken:

Den drapssiktede 44-åringen har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet. De rettspsykiatrisk sakkyndige har erklært mannen strafferettslig tilregnelig.