Her er Oslo-halloween for de voksne

Henslengte skjeletter og foredrag om zombier er noen av ingrediensene når voksne søndag samler seg for å feire Dødsnatt på museet.

Om kort tid skal bygningen som i årevis ble brukt av Geologisk museum på Tøyen pusses opp. Før det skjer, skal det blant annet være «Dødsnatt på museet» der. I den forbindelse fylles montrene med hodeskaller fra dyr og mennesker. Her forbereder Anne Finnanger seg til søndagens arrangement.

«På Tøyen står et stort, tomt museum og venter på at oppussingen skal starte. Et perfekt sted å feire Dødsnatt. Det blir musikk, vin, fingermat – og død!», slik reklamerer Naturhistorisk museum for sitt arrangement søndag kveld.

Brøggers hus, som er en av museumsbygningene ved Naturhistorisk museum, skal totalrenoveres. Denne jobben starter 2. halvår i 2017. I mellomtiden står museumslokalene tomme og vil bli fylt med ulike publikumsaktiviteter av ulik art.

Døden i sentrum

Søndag er det første gang museet blir brukt til noe annet enn utstillinger – og da blir det en fest med døden i sentrum.

– De gamle montrene er fylt opp med skjeletter, hodeskaller og andre dødsrelaterte ting. Og så blir det flere korte stuntforedrag hele kvelden. Et av dem med tittelen «Finnes det zombier?», sier Anne Finnanger, seniorkonsulent ved museet.

Kostyme betyr gratis drink

Grunnen til at arrangementet er lagt til søndag kveld, er at mange kulturer feirer sine døde i månedsskiftet oktober/november.

– Allehelgens dag, halloween og de dødes dag i Mexico er eksempler på noen markeringer i månedsskiftet oktober/november. Vi har valgt å ha en litt humoristisk feiring med døden i sentrum, sier Finnanger som oppfordrer folk til å komme i kostyme.

De som kommer i kostyme, får nemlig en gratis drink.

NB! Arrangementet for de voksne er allerede utsolgt. Men fortvil ikke. Her kan du se noe av det som skal vises frem på museet.

Les også

Ingen planer? Her er våre 10 tips for helgen

Velkommen! Skal det være en drink?
Skjeletter fra mennesker og dyr skal ønske gjestene velkommen til Tøyen søndag kveld.
Memento mori (husk døden). Hvorfor i all verden lager man skjelettkapeller? Anne Finnanger har laget dette skjelettkapellet i miniatyr. Hun vil gi deg svar under dødsnatten på museet søndag.
Søndag får 200 mennesker muligheten til å hilse på dette skjelettet.