Oslo

Mange trafikkulykker på Østlandet fredag

Det var store køproblemer på E6 ved Abildsø etter tre trafikkulykker i sørgående retning fredag formiddag. På Romerike var det 23 trafikkuhell, og politiet advarer om svært glatte veier.

Redningsmannskaper på Abildsø i Oslo etter flere ulykker på E6 i retning ut av Oslo. Det tok nesten tre timer før veien ble ryddet.
  • Wasim K. Riaz
  • NTB

Temperaturfall eller torsdagens mildvær har ført til en ny runde med glatte veier på Østlandet fredag. På formiddagen smalt det på utgående E6 ved Abilsø i Oslo.

– Det skal være seks-syv biler som er involvert. Minst to av bilene har fått store skader, sier Ola Klakegg, vaktkommandør i Brann- og redningsetaten.

Ulykkene skjedde i sørgående retning litt før klokken 10. Nå er det flere kilometer med kø som strekker seg fra Ring 3 ved Teisen til Lambertseter.

– Alle ulykkene har skjedd i nærheten av Abildsø. En kvinne er kjørt til legevakt med brystsmerter, sier Tor Grøttum, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Veien var ryddet i 12.20-tiden, nesten tre timer etter den første ulykken på stedet. Ved 12.30-tiden er det fremdeles stillestående kø mellom Ulvensplitten og Ryen.

Det er ennå tidlig å si hva som forårsaket ulykkene, men ifølge Grøttum kan det glatte føret ha noe å si.

Ulykken på Abildsø var på ingen måte den eneste. Ved 11-tiden meldte politiet at fem biler var involvert i en trafikkulykke ved Bjørkelangen.

Oslo politidistrikt melder også om flere biler som har sklidd av veien. Det har skjedd både på Haslum og på E16 mellom Rykkinn og Skui i Bærum.

Minst 23 trafikkuhell på Romerike

Også i flere distrikter andre distrikter på Østlandet varsler om svært glatte veier og mange trafikkuhell fredag formiddag. På Romerike hadde politiet i 10-tiden fredag mottatt varsler om 23 trafikkuhell.

Flere bilister har meldt at veien har fryst til is på sekunder.

– Det beskrives som stedvis ekstremt glatt. Oppfordrer alle om å ta det med ro og kjøre etter forholdene, tvitrer Øst politidistrikt.

Brannvesenet har også hatt hendene fulle.

– Siden klokken 7 i dag morges har brannvesenet rykket ut på ti trafikkuhell bare i Østfold og Akershus, sier vaktleder Jan Karlsen ved 110-sentralen i Øst, som dekker Follo, Østfold og Romerike, til NRK.

Også Sørøst politidistrikt advarer.

Både i Drammen og i Hurum har biler kjørt utfor veien. Begge steder meldes det at det er svært glatt.

– Politiet har på morgenen i dag mottatt foreløpig et titalls meldinger om trafikkuhell. Det er lokalt SVÆRT glatt, på grunn av underkjølt veibane. Kjør veldig forsiktig, tvitrer de.

Les mer om

  1. E6
  2. Trafikkulykker