Oslo

Mange trafikkulykker på Østlandet fredag

Det var store køproblemer på E6 ved Abildsø etter tre trafikkulykker i sørgående retning fredag formiddag. På Romerike var det 23 trafikkuhell, og politiet advarer om svært glatte veier.

Redningsmannskaper på Abildsø i Oslo etter flere ulykker på E6 i retning ut av Oslo. Det tok nesten tre timer før veien ble ryddet. Foto: Tore Meek

 • Wasim K. Riaz
 • NTB

Temperaturfall eller torsdagens mildvær har ført til en ny runde med glatte veier på Østlandet fredag. På formiddagen smalt det på utgående E6 ved Abilsø i Oslo.

– Det skal være seks-syv biler som er involvert. Minst to av bilene har fått store skader, sier Ola Klakegg, vaktkommandør i Brann- og redningsetaten.

Ulykkene skjedde i sørgående retning litt før klokken 10. Nå er det flere kilometer med kø som strekker seg fra Ring 3 ved Teisen til Lambertseter.

– Alle ulykkene har skjedd i nærheten av Abildsø. En kvinne er kjørt til legevakt med brystsmerter, sier Tor Grøttum, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Veien var ryddet i 12.20-tiden, nesten tre timer etter den første ulykken på stedet. Ved 12.30-tiden er det fremdeles stillestående kø mellom Ulvensplitten og Ryen.

Det er ennå tidlig å si hva som forårsaket ulykkene, men ifølge Grøttum kan det glatte føret ha noe å si.

Ulykken på Abildsø var på ingen måte den eneste. Ved 11-tiden meldte politiet at fem biler var involvert i en trafikkulykke ved Bjørkelangen.

Oslo politidistrikt melder også om flere biler som har sklidd av veien. Det har skjedd både på Haslum og på E16 mellom Rykkinn og Skui i Bærum.

Minst 23 trafikkuhell på Romerike

Også i flere distrikter andre distrikter på Østlandet varsler om svært glatte veier og mange trafikkuhell fredag formiddag. På Romerike hadde politiet i 10-tiden fredag mottatt varsler om 23 trafikkuhell.

Flere bilister har meldt at veien har fryst til is på sekunder.

– Det beskrives som stedvis ekstremt glatt. Oppfordrer alle om å ta det med ro og kjøre etter forholdene, tvitrer Øst politidistrikt.

Brannvesenet har også hatt hendene fulle.

– Siden klokken 7 i dag morges har brannvesenet rykket ut på ti trafikkuhell bare i Østfold og Akershus, sier vaktleder Jan Karlsen ved 110-sentralen i Øst, som dekker Follo, Østfold og Romerike, til NRK.

Også Sørøst politidistrikt advarer.

Både i Drammen og i Hurum har biler kjørt utfor veien. Begge steder meldes det at det er svært glatt.

– Politiet har på morgenen i dag mottatt foreløpig et titalls meldinger om trafikkuhell. Det er lokalt SVÆRT glatt, på grunn av underkjølt veibane. Kjør veldig forsiktig, tvitrer de.

Les mer om

 1. E6
 2. Trafikkulykker

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Utforkjøringer på glatte veier over hele landet

 2. NORGE
  Publisert:

  Svært glatte veier. Buss frontkolliderte med bil ved Eidsvoll

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Advarer om glatte veier på Østlandet

 4. NORGE
  Publisert:

  Såpeglatte veier på Østlandet tirsdag

 5. NORGE
  Publisert:

  Ulykke på E18 i Vestfold: seks skadet, veien stengt

 6. NORGE
  Publisert:

  Vegtrafikksentralen advarer mot glatte veier på Østlandet