Mann pågrepet for å ha truet med hagle i Oslo

En mann i 40-årene er pågrepet for å ha truet en mann i 40-årene med hagle på Oppsal i Oslo tirsdag ettermiddag. Mannen er siktet for grove trusler.

Politiet i Oslo jaktet på en person etter trussel med våpen på Østensjø i Oslo.

Mannen ble pågrepet rundt klokken 22.30 tirsdag kveld, melder Oslo politidistrikt på Twitter.

– Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Mannen er siktet for grove trusler med skytevåpen og vil bli avhørt så snart det er mulig, skriver de.

Mannen i 40-årene skal ha blitt truet i sitt eget hjem, og en hagle ble funnet i umiddelbar nærhet. Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 16. Det ble satt inn både politihelikopter og hundepatruljer for å finne den angivelige gjerningsmannen, men i 17-tiden ble det aktive søket etter ham avsluttet.

Det var tirsdag ettermiddag Oslo-politiet meldte at en person var skadet etter at vedkommende ble truet med våpen inne i en leilighet på Østensjø. Politiet jaktet lenge på gjerningspersonen i området.

– Vi avsluttet det operative søket, så nå er det etterforskning det går i. Men vi har blant annet sikret ganske gode bilder av det vi mener er den mistenkte, sa Line Skott, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Aftenposten, tidlig tirsdag kveld.

Bildene er fra overvåkingskameraer i nærområdet, blant annet fra en matbutikk. Det ble funnet en hagle i umiddelbar nærhet til leiligheten, som politiet knytter til saken.

Motivet for trusselen er fortsatt ukjent.

Den fornærmede mannen ble kjørt til Ullevål sykehus med bruddskader i beinet etter at han skal ha klatret ut av et vindu og hoppet ned fra et tak.

– Han har antagelig brukket foten, og helsepersonellet vurderte det dit hen at han skulle rett på sykehus, ikke på legevakten, sier Skott.

Det var store styrker fra politi og ambulansetjeneste på plass i området.

Satte inn store styrker

Hendelsen skjedde i Haakon Tveters vei i Østensjø bydel, og politiet meldte om den klokken 16.11.

– Vi brukte det meste av mannskapene vi hadde tilgjengelig, forteller Skott.

Både politihelikopter og hundrepartuljer var involvert. En hundepatrulje fungte på et tidspunkt et spor. Men det var mange mennesker som hadde gått i området, noe som gjorde jobben vanskelig for hunden.

– Det endte dessverre uten resultater. Men det er ingen grunn til å tro at den mistenkte er til fare for andre, sier Skott.

Mannen politiet leter etter beskrives som en person med afrikansk opprinnelse og kort svart hår. Han skal ha på seg mørke klær, være mellom 25–30 år og ca. 175 cm høy. Skott sier politiet jobber med å etterforske flere personer som passer beskrivelsen.

I sekstiden tirsdag ettermiddag jobber politiet fortsatt med å sikre tekniske spor. De snakker også med vitner i området.

– Det er noen vitner som i alle fall skal ha sett deler av hendelsen, sier Skott.