Oslo

Dette er Oslos nye badeperle. Denne uken kommer sommersolen tilbake.

Fra torsdag til lørdag vil store deler av landet bade i sol.

Emil (9) hopper ut fra det nye stupebrettet på Bekkelagsbadet.
  • Kaja Kirsebom
    Journalist

Tross 21 grader i luften og overskyet himmel hoppet Edvard (7) og Emil (9) Byre fra Kolbotn i sjøen mandag ettermiddag. Brødrene var på Oslos nyeste badeplasstilskudd, Bekkelagsbadet, for første gang. Edvard som nettopp har lært seg å svømme, liker den nye badeplassen, men gleder seg til det blir varmere.

De to brødene Emil (9) og Edvard (7) Byre løper i skytteltrafikk mellom stupebrettet og parkour-anlegget på det nye Bekkelagsbadet.

Bekkelagsbadet

Selv om det mandag ettermiddag ikke var flere enn et par titall mennesker ute på Oslos nyeste badeplass-tilskudd Bekkelagsbadet, skal badeplassen ved Ormøya i Oslofjorden være flittig brukt. Den ligger ni minutter med buss fra Oslo S.

De nærmeste dagene blir det nok trangere her. Mer om været i Oslo og resten av landet lenger ned.

– Når solen skinner, blir det helt bananas her, forteller Amanda Knudsen. Hun selger kaffe, is, toast og hjemmelaget ripssaft fra matvognen Fjordtunet på badeplassen.

Matvognen holder åpent på hverdager og i helger med forbehold om godt vær. Oslo Havn måler ikke badetemperaturene ute på Bekkelagsbadet, det gjør derimot lokale barn.

– Omtrent hver dag kommer det en gutt på ni år fra Nordstrand som måler temperaturen i vannet for oss, forteller Knudsen.

Hun fører væroversikten på en tavle i vognen. Mandag holdt vannet 19,5 grader.

Amanda Knudsen selger mat, drikke og hundsnacks frem til september på det nye Bekkelagsbadet utenfor sentrum.

En gave til naboene

Badeplassen åpnet den 23. mai og byr på en rekke fasiliteter.

– Bekkelagsbadet har 12 mål med park. Vi har satt opp nytt stupetårn, badebrygge, utendørs parkour-anlegg, sandvolleyballbane og ballbinge, forteller havnedirektør i Oslo Havn Ingvar Mathisen.

Badeplassen har også utedusj, grillplass, et område som er tilrettelagt for iskremvogner og foodtrucks og permanente toalettbygg. På vinteren vil det kunne være skøyteis på ballbingen, opplyser han.

Det nye badet til om lag 30 millioner er finansiert av Oslo Havn og er ment som en gave til naboene.

– Med rette, tidligere var det en containerterminal der, nabolaget der fungerer nærmest som et atrium oppover, så det var mye støy fra havneaktivitetene tidligere.

Containeraktiviteten er nå blitt flytter til Sjursøya.

– Forholdene har bedret seg betraktelig. Det er viktig for oss å ha et godt forhold til lokalbefolkningen. Vi vil være en god nabo, sier havnedirektøren.

Gregor Jevcak (11) har drevet med parkour i to år. Han synes at Bekkelagsbadet er det beste området for sporten i Oslo.

Varmen kommer fra Europa

– Det kommer et høytrykk fra Europa som trekker seg inn mot Sør-Norge i løpet av onsdagen, forteller meteorolog Ragnhild Nordhagen hos Meteorologisk institutt.

Fredag og lørdag vil bli de varmeste dagene jevnt over. Høytrykket vil bevege seg oppover i landet på torsdag.

– Nord-Norge henger litt bakpå, der er det mer skyet og regn de neste dagene, før det blir fint til helgen. Det samme vil skje nord på Vestlandet og i Trøndelag, før det blir fint på onsdag.

Nordhagen forteller at flere steder i Nord-Norge, Trøndelag og på Vestlandet vil kunne få opp mot 30 grader.

– På onsdag vil det nok være en del havtåke på starten av dagen i Sør-Norge, men den brenner nok fort bort på grunn av solen. De neste dagene etter det vil nok temperaturene stige i havet, sier Nordhagen.

Det ser ut som om høytrykket kommer til å svekkes mot slutten av helgen eller starten av neste uke. Deretter er foreløpig prognose at et lavtrykk vil bevege ser fra Sør-Norge til Nord-Norge, legger hun til.

Det er første gang Linda Karlsson og datteren bruker de nye badefasilitene på Bekkelaget. – Hele Nordstrand bruker dette og snakket om dette stedet, forteller hun til Aftenposten.

Les mer om

  1. Oslo havn
  2. Sommer
  3. Oslo