Oslo

Noe rører seg i Schweigaards gate. Det er ikke tanta til Beate.

Flere nyåpninger de siste årene er på vei til å gjøre Schweigaards gate til et av Oslos mest spennende gater. Men det er tøft å drive butikk der.

  • Christian Sørgjerd
    Christian Sørgjerd
    Journalist

– Vi biter oss fast på pur vilje og ikke noe annet.

Det forteller Marius Lerskallen. Ved inngangen til adventstiden for fem år siden, åpnet han dørene til Gamle Oslo delikatesse. Det lille kiosklokalet nederst i Schweigaards gate huser pølser og kjøttpålegg, oster og oljer, brød og bakervarer.

Omsetningen før jul – og rundt høytidsdagene i mai – gir nok penger i kassen til å drive resten av året. Det går rundt, men bare så vidt. Selv om de holder åpent seks dager i uken, kommer hoveddelen av kundene inn mot helgen.

– Vi er glad i bydelen vår. Vi som driver butikken, bor her selv. Så vi vil jo fortsette. Men det er ikke noe glansbilde. Det er tøft å drive butikk i Gamlebyen.

Gamle Oslo delikatesse og Reprise ligge nesten vegg i vegg, bare en portgang skiller de to små lokalene.

Vegg i vegg ligger vintageklesbutikken Reprise. Eier Anette Laskemoen er på ekstrajobben sin på Grønmo gjenbruksstasjon da Aftenposten ringer:

– Slik er det å drive butikk i Schweigaards gate, spøker hun.

Les hele saken med abonnement