Aktor krever at Moxnes bøtelegges

Rødt-leder Bjørnar Moxnes må straffes med en bot på 18.000 kroner for brudd på taushetsplikten, mener aktor.

ta8c3d83_doc6m3aubtxkb4puq27o12-6mhNYR8F9A.jpg

Moxnes har tilbrakt tre dager i Oslo tingrett. Bakgrunnen er at Rødt offentliggjorde sladdet informasjon i kommunerevisjonens granskingsrapport om kritikkverdige forhold ved Lindeberg omsorgssenter i Oslo. Mandag ble det lagt ned påstand i saken, skriver ABC Nyheter.

I løpet av rettssaken har det kommet fram at Rødt hadde sladdet visse opplysninger i rapporten, som ikke oppgir noen navn, og at Oslo kommune selv har gitt innsyn i dokumenter med navnene Moxnes er anklaget for å ha offentliggjort.

Moxnes mener det ikke er mulig å identifisere noen på bakgrunn av rapportversjonen som Rødt la ut på sine nettsider. Aktor, politiadvokat Christer Gangsø, hevder likevel at taushetsplikten er brutt fordi opplysningene var sensitive og kunne kobles med annen informasjon som pårørende og ansatte ved omsorgssenteret allerede satt inne med.

– Moxnes visste hva han gjorde. Jeg tror ikke han hadde til hensikt å bryte loven, men det kreves ikke forsett, bare grov uaktsomhet for å bli rammet av straffelovens paragraf 121, sier Gangsø.

Aktor mener han må straffes med 18.000 kroner i bot, eller 30 dager i fengsel, samt betale 8.000 kroner i sakskostnader.