Togpåkjørsel ved Alnabru: Ble bedt om å forlate sporet

To polske menn døde da de ble truffet av et tog ved Alna togstasjon. Hendelsen fremstår som en ulykke, opplyser politiet.

To personer omkom etter å ha blitt påkjørt av et tog ved Alna stasjon i Oslo.

Det var fredag kveld at to personer omkom etter å ha blitt påkjørt av et tog ved Alna togstasjon. Det var tre personer i sporet da toget kom.

De tre personene var alle polske. De to omkomne var 27 og 34 år gamle.

De tre personene som gikk på skinnegangen ved Alna togstasjon ble like før påkjørselen bedt om å forlate sporet, opplyser politiet.

– Det stopper et tog. Lokføreren på dette toget prøvde å få det bort fra området og tilbyr dem også å sitte på til neste stasjon. To av dem går bort fra toget og inn i et annet spor. Da kommer det et tog som treffer to av dem, sier seksjonsleder for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt Rune Skjold til Aftenposten klokken 15.45 lørdag.

Lokføreren opplyser at han fikk kontakt med de tre polakkene.

Pårørende og ambassaden er varslet, opplyser Skjold.

Etterlyser vitner

På dette tidspunktet i etterforskningen er det ingenting som tilsier at lokføreren på toget som traff dem, har noe ansvar, ifølge politiet.

Politiet har så langt ikke fått noen opplysninger som tilsier at det var flere enn de to lokførerne, i tillegg til de tre involverte polakkene, som var vitner til hendelsen.

– Nå skal vi fortsette arbeidet med vitner som var på stedet. Vi har også en dialog med havarikommisjonen for å sikre det materialet som skal sikres.

De omkomne ble fraktet bort fra ulykkesstedet natt til lørdag.

Vil sikre video fra tog

Klokken 23.20 fikk politiet beskjed fra AMK-sentralen om at to personer var påkjørt ved Alna togstasjon.

Det var et passasjertog som var involvert i ulykken. Lokføreren og vitner er avhørt.

Ifølge innsatsleder Hans-Petter Strande har toget et videokamera foran, som kan bidra til å gi informasjon om hva som har skjedd. Politiet skal nå sikre opptaket, og vil gjøre tekniske undersøkelser av toget. De tre personene befant seg noen hundre meter sør for perrongen på Alna stasjon. Den tredje personen er uskadet.

Ved 02-tiden var politiet ferdig på stedet. Da hadde kriminalvakten gjort sine undersøkelser.