Oslo

Inviterer til ramadan-piknik

Enten du faster eller ikke, så er du invitert på ramadan-piknik i Frognerparken ved solnedgang i kveld.

Middager ved solnedgang i fastemåneden ramadan er en stor begivenhet i muslimske land. I kveld kan du oppleve dette i Frognerparken. Her er en familie samlet til iftar-middag i Midtøsten. (Illustrasjonsfoto)
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

I snart en måned har muslimer verden over fastet fra daggry til solnedgang. Under fasten kan man hverken spise eller drikke.

Onsdag er fastemåneden ramadan over, men i kveld kan du være med på en såkalt iftar-middag, måltidet rett etter solnedgang. Dette skjer i Frognerparken.

Selv om solen går ned ved 21.45-tiden, starter kveldens arrangement klokken 21. Og skal du til Frognerparken for å delta på midagen, så kan du se etter et ti meter langt turkis teppe.

Hjemmelagde berøk

— Vi er to kunstnere med tyrkisk bakgrunn som står bak dette. Vi vil by på litt hjemmelaget berøk (tyrkisk rett) og dadler, men folk må ta med maten sin selv siden vi ikke får noe økonomisk støtte, sier Nefise Øzkal Lorentzen som til daglig er filmskaper.

Nefise Øzkal Lorentzen er en av arrangørene bak kveldens middag i Frognerparken.

Noen vil også ta med engangsgriller, slik at det blir mulig å grille. Den norsk-afghanske forfatteren Maryam Azimi vil lese dikt før solnedgang.— Med dette ønsker vi å vise respekt til venner som ikke faster, sier Lorentzen.

Hun står som arrangør av Internasjonal Ramadan Middag-Piknik sammen med forfatter Sercan Leylek.

Alle er invitert

Arrangøren har invitert personer fra alle trosretninger, og håper de kommer.

- Vi har invitert kristne, jøder og buddhister. Vi ønsker at folk skal møte hverandre på tvers av religionen og dele maten med hverandre.

— Har dere også invitert Islamsk Råd Norge?

— Vi har invitert flere muslimske organisasjoner for tyrkere, men jeg er ikke sikker på om også Islamsk Råd er invitert, svarer Lorentzen.