Skiforeningen permitterer de fleste ansatte

Medlemsorganisasjonen som preparerer majoriteten av skiløypene i Oslo-området, permitterer nå nesten hele staben.

Bilde er fra dagens preparering på Brovoll.
  • Astrid Løken

Skiforeningen har cirka 60 fast ansatte. I tillegg har den rundt 25 deltidsansatte i Skimuseet i Holmenkollen.

– Vi er i en situasjon der vi ikke vet om vi har inntekter fremover. Årsaken er at alle aktiviteter har stoppet opp. Turistsesongen for Holmenkollen og Skimuseet er svært usikker. For Skiforeningen er inntektene herfra svært viktige, sier Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen.

Prioriterer løypekjøring

50 av de faste ansatte og de 25 midlertidige er nå permittert.

– Vi har vært nødt til å redusere kostnadene, men vi har valgt å ta vare på noen funksjoner som vi vet at medlemmene og befolkningen setter mest pris på. Det gjør at vi kjører skiløyper der det er mulig så lenge vi kan, sier Eide.

Skiforeningen har cirka 70.000 medlemmer.

Generalsekretær i Skiforeningen Erik Eide.

Håper medlemmene blir

Løypebaser i områder som fortsatt har snø, skal fortsatt være i jobb. Det samme gjelder noen i ledelsen som følger opp økonomi, personale og myndighetskontakt.

– Så vi håper å få med oss så mange medlemmer som mulig videre. Støtten fra medlemmene blir kjempeviktig også fremover, sier Eide.

Han legger til:

– Vi tar vare på det som er knyttet til inntektsbringende virksomhet. Så vi beholder deler av ledelsen, samt noen i kommunikasjonsavdelingen, for å kunne inspirere folk til å komme seg ut i Marka.

Milliontap

For en stund siden stengte de små serveringsstedene i Marka. Nå er også Kikutstua, Løvlia, Vangen og Skullerudstua stengt.

Neste helg skulle Skiforeningen arrangere Barnas Holmenkolldag med 5000 små skiløpere, i tillegg til foreldre og andre voksne.

Det er avlyst.

– Det er sørgelig både med tanke på den fantastiske festdagen og de inntektene vi går glipp av. Dette er et tapsprosjekt i millionklassen. Dette kommer på toppen av de andre arrangementene vi har måttet avlyse, sier Eide.

Han presiserer at Skiforeningen vil jobbe hardt for å komme på banen igjen så fort det er mulig.

– Vi aner ikke tidshorisonten på dette, men når vi gjør de store grepene vi gjør nå, er det for å stå sterkest mulig økonomisk når verden normaliserer seg, sier Eide.

Han understreker at det har vært en tung beslutning å permittere ansatte.

Tett i løypa – hold avstand

Det er fortsatt skiføre fra Skansebakken, Sollihøgda og nord i Marka, som på Ringkollen, Svartbekken og Brovoll. Føremeldingen vil være i drift så lenge det prepareres skispor.

Det har vært mye folk i løyper som har snø denne helgen. Eide oppfordrer folk til å følge rådene fra Folkehelseinstituttet for å unngå smitte.

– Det er tett med folk i skiløypa nå, og Marka er et godt sted å være for mange. Vi er ikke vant til å tenke på smitte når vi er ute i skiløypa, men det må vi tenke på nå, sier Eide.