Kvinne tiltalt for drap på ektemannen

Mannen ble skutt i hodet og forlatt i leiligheten, slik at han døde av skadene. Nå er kona tiltalt for drapet.

Kvinnen som ble pågrepet for drapet på ektemannen i fjor er nå tiltalt for drap på ektemannen. Drapet skjedde i en boligblokk som ligger vegg i vegg med Senter Syd på Mortensrud. Her blir leiligheten undersøkt avpolitiets krimteknikere.

En fredag i februar i fjor fikk politiet i Oslo beskjed fra sine kolleger i Romerike politidistrikt om at en person lå drept i en leilighet på Mortensrud i bydel Søndre Nordstrand i Oslo. Den 28 år gamle mannen hadde da ligget død i flere timer.

  • LES OGSÅ: Kvinne (37) dømt for hammerdrap
    Samme ettermiddag pågrep politiet en 30 år gammel kvinne og siktet henne for drapet. Etter hvert viste det seg at hun var offerets kone. Kvinnen hadde selv ringt politiet i Romerike om hendelsen, og erkjente drapet i politiavhør noen timer senere.

— Skutt og forlatt

Nå har Oslo statsadvokatembeter tatt ut drapstiltale mot kvinnen. Ifølge tiltalen «skjøt hun, etter forutgående overveielser, to skudd mot NNs hode».

Ifølge tiltalen ble mannen skutt i løpet av natten, men det var først ved 14-tiden politiet fant frem til den aktuelle leiligheten. Kvinnen var da ikke til stede i boligen. Kvinnen er tiltalt for overlagt drap, og risikerer 21 års fengsel.

Både offeret og den tiltalte har bakgrunn fra Kosovo, men er norske statsborgere.

- Nødverge

Advokat Petar Sekulic, som er kvinnenes forsvarer, sier at hun erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld.

Advokat Petar Sekulic er forsvareren til den drapssiktede kvinnen.

— Dette fordi hun mener at det forelå en nødvergesituasjon. Hun er ikke overrasket over at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale, men mener altså at hun ikke er skyldig og vil forklare seg om dette for retten i mai, sier Sekulic.Det er utnevnt to bistandsadvokater i saken, blant andre for parets felles barn. En av dem er Thomas Benestad. Han ønsker foreløpig ikke å uttale seg i saken.

Den tiltalte sitter fremdeles i politiets varetekt. Saken mot henne starter i Oslo tingrett 3. mai.