28-åring etterlyst – siktet for drapsforsøk

Søndag ble det skutt mot en bil mens den kjørte på Østre Aker vei ved Haugenstua. Nå har politiet siktet et Young Guns-medlem som er på rømmen.

Seksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt sier 28-åringen er godt kjent for politiet fra før.

Oslo politidistrikt etterlyser en 28 år gammel norsk statsborger med indisk bakgrunn. Han er siktet for drapsforsøk etter en skyteepisode sist helg.

Søndag 19. august ved 21.15-tiden ble en bil beskutt mens denne kjørte nordover på Østre Aker vei ved Haugenstua i Oslo. Skuddene skal ha vært avfyrt fra en annen bil som kjørte parallelt med bilen som ble beskutt, opplyser politiet i en pressemelding.

Gjengtilknytning

Nå har Oslo-politiet siktet en navngitt person for skytingen. Seksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt sier at mannen tilhører Young Guns-miljøet. Gjengen er dominert av norskpakistanere og har vært kjent siden 1980-tallet.

– Siktede tilhører Young Guns. Han er godt kjent for politiet fra før, sier hun.

Det skal ha vært flere personer til stede både i bilen som ble beskutt og i bilen det ble skutt fra. Ingen personer ble skadet i skytingen.

Solem legger til at de som satt i den andre bilen ikke tilhører et kriminelt miljø.

Målrettet skyting

Skytingen fremstår som målrettet og ikke rettet mot tilfeldige personer. Saken etterforskes som drapsforsøk.

Bilen som ble beskutt er en blå BMW 1-serie. Bilen det ble skutt fra skal være en mørk BMW X5.

Politiet har grunn til å tro at 28-åringen oppholder seg på østlandsområdet. Han er etterlyst internasjonalt.

Advokat Cecilie Nakstad har vært mannens forsvarer i flere straffesaker. Hun bekrefter overfor Aftenposten at hun fremdeles er forsvarer for 28-åringen, men ønsker ikke å kommentere denne saken.

Dømt fem ganger

28-åringen skal være dømt fem ganger tidligere. En av dommene går ut på at han skal ha skaffet seg falsk kjøreseddel for å kjøre taxi i Oslo i 2014. I denne saken ble han dømt til fengsel i elleve dager.

Et par av de andre sakene handler om fartsovertredelser. Han skal også være dømt for grov vold i 2014. I en annen sak som omhandler vold ble han frikjent av retten.

I den siste rettssaken fra mai i år, der han var tiltalt for å ha kjørt bil uten å ha førerkort ved to anledninger, ble han frikjent.

Flere razziaer

De siste dagene har væpnet politi oppsøkt en rekke adresser i østlandsområdet på jakt etter 28-åringen, uten å lykkes.

– Han vet godt at politiet ønsker å få tak i ham, sier Solem og oppfordrer ham til å melde seg for politiet.

– Hvorfor ble det ikke meldt om episoden på Twitter?

– Det var det flere taktiske grunner til. Vi ønsket ikke at aktuelle impliserte personer skulle få informasjon om denne saken i startfasen, svarer Solem.

Politiet ber publikum om umiddelbart å ta kontakt med politiet enten på telefon 22 66 99 66 eller på e-post til kriminalvakten.oslo@politiet.no dersom de har gjort observasjoner av 28-åringen eller vet hvor han oppholder seg.

Advokat Cecilie Nakstad har vært mannens forsvarer i flere straffesaker. Hun bekrefter overfor Aftenposten at hun fremdeles er forsvarer for 28-åringen, men ønsker ikke å kommentere denne saken.