Oslo

Sør-Afrika kaller hjem promillemistenkt diplomat

En 28 år gammel kvinne ble sittende fastklemt etter ulykken og måtte frigjøres av brannvesenet. Hun ble sendt til sykehus med smerter.
IMG_8542_doc6nu34lik87mo394mkd6-kM9x6FBi08.jpg

Sør-Afrika kaller hjem en førstesekretær ved ambassaden i Oslo som er mistenkt for promillekjøring.

  • Ntb

De juridiske rådgiverne til den sørafrikanske regjeringen anbefaler at det blir reist disiplinærsak mot ham, skriver VG.

Hemmelig rapport

Dette skal komme frem i en hemmeligstemplet rapport fra juridisk avdeling i departementet for internasjonale relasjoner, som avisen har fått tilgang til.

Diplomaten var natt til 3. januar involvert i en kollisjon i Oslo, der en kvinne ble skadet.

Opposisjonen krevet fjerning:

Les også

Sterke reaksjoner i Sør-Afrika etter fyllekjøring i Oslo

Også promillesak tidligere

IMG_8542_doc6nu34lik87mo394mkd6-kM9x6FBi08.jpg

Diplomaten nektet å la seg promilleteste etter ulykken, men fremsto for politiet som tydelig beruset. Den samme diplomaten ble også i oktober mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand.Se listen over diplomatverstingene i Oslo:

Les også

Denne ambassaden har fem ansatte – og 100.000 i ubetalte p-bøter

Ba Sør-Afrika oppheve mannen immunitet

Norske myndigheter har ikke kunnet gjøre annet enn å be om at sørafrikanske myndigheter gir avkall på den diplomatiske immuniteten, slik at diplomaten kan avhøres av norsk politi og saken avgjøres rettslig i Norge.

— Vi kan bekrefte at vi nå har fått tilbakemelding om at sørafrikanske myndigheter vil hjemkalle diplomaten som er mistenkt for promillekjøring. Det er ennå ikke avklart når diplomaten returnerer til Sør-Afrika, men norske myndigheter ønsker en snarlig avreise, sier pressevakt i UD Astrid Sehl til VG.

Innkalte ambassadøren:

Les også

  1. Vil avhøre sørafrikansk diplomat etter bilulykke