Brann på videregående skole i Oslo – bygning overtent

I ettermiddag brøt det ut kraftig brann i gymsalen på Lamberseter videregående skole i Oslo. Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen.

Gymsalen på Lambertseter videregående skole i full fyr Video: Guro G. Stavrum

Nødetatene rykket ut til Lambertseter videregående skole etter melding om brann like etter klokken 14 mandag ettermiddag.

Klokken 16 jobber brannvesenet fortsatt med etterslukking. Det er fortsatt mye røyk i form av damp på stedet, opplyser politiet.

– Vi fikk melding om brannen gjennom en automatisk brannalarm kl. 14.15. Kort tid etter begynte telefonene å ringe. Vi har 11 brannbiler på stedet, opplyser brannvesenets vaktkommandør Glenn Guldbrandsen til Aftenposten.

Ingen personer er skadet eller savnet i brannen. Ved 15.30-tiden hadde brannmannskapene gjennomsøkt hele bygget.

– Det er ikke har gjort funn av noen personer. Det er heller ikke mistanke om at det har vært personer i bygget, sier brannvesenets innsatsleder Gorm Sjølie til NTB.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen.

– Det vil etterforskningen vise, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Bygningen var lenge overtent og det var mye røyk på stedet. Naboer ble bedt om å lukke vinduer.

Det skal ikke ha vært undervisning i bygget da brannen startet.

Cecilie Thoresens vei er stengt i begge retninger fra nr. 1 til ca. nr. 8 som følge av brannen.

Politiet oppfordrer folk som har videoer og bilder av brannen til å sende inn gjennom tipsportalen på politiets nettside.

– Skjedde rett etter siste time

Aftenposten snakker med rektor Kathrine Reine på telefon like før klokken 15. I bakgrunnen høres lyden av høye brannalarmer. Reine forteller at gymsaken ligger i et eget bygg separat fra resten av skolebygningen.

– Bygget ser veldig totalskadet ut. Dette skjedde rett etter siste time. Det er ingen elever i bygget. Det er i hvert fall ingen undervisning. Politi og brann går gjennom og kontrollerer bygget nå, sier hun.

Hun forteller at alle elever er sendt hjem. Nå må skolen finne ut av hvordan dette vil påvirke undervisningen ved skolen de neste dagene. Skolen har blant annet idrettsfag som en av sine linjer.

– Vet dere noe om hvordan og hvorfor brannen startet?

– Nei. Ikke annet enn at den er eksplosiv. Det jobber politi og brann med å finne ut av nå, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør i Utdanningsetaten, Randi Hagen Eriksrud, forteller at de er i dialog med ledelsen på Lambertseter videregående og Karlsrud skole.

– Vi jobber med å få oversikt over omfanget av brannen og vil bistå skolene i håndteringen av den, skriver hun i en SMS til Aftenposten.