Oslo

Obos solgte ny leilighet for 27 millioner kroner

Mens prisen på Obos-tilknyttede boliger i Oslo falt med 0,9 prosent i mai, ble selskapets dyreste bolig noensinne solgt unna denne uken.

Toppleiligheten i dette boligprosjektet fra Obos er nå solgt til et medlem for 27 millioner kroner. Foto: OBOS/Illustrasjonsbilde

 • Olav Eggesvik
  Olav Eggesvik
  Journalist

– Så vidt meg bekjent, er det den dyreste leiligheten Obos har solgt.

Sist uke skrev A-magasinet om Obos, som har gått fra å bygge billige boliger for folk flest, til å bygge luksusleiligheter og tjene milliarder.

Tirsdag var salgsstart for Oksenøya 2. Toppleiligheten i bygg C lå ute med en fastpris på 27 millioner kroner. Nå er den solgt.

– Så vidt meg bekjent, er det den dyreste leiligheten Obos har solgt, sier administrerende direktør i Obos Fornebu, Anders Gregersen.

Han vet ikke hvor lang ansiennitet kjøperen har, men forteller at de som har kjøpt andre leiligheter i prosjektet har ansiennitet helt tilbake til 40-tallet.

Drøyt 123.000 pr. kvadratmeter

Den ferske eieren av leiligheten får 219 kvadratmeter å boltre seg på, i fire rom. Med på kjøpet fulgte en 61 kvadratmeter takterrasse og 17 kvadratmeter balkong.

 • En gang skulle Obos bygge billige boliger for folk flest: I dag bygger de luksusleiligheter og tjener milliarder

– Hvorfor én så stor leilighet? Kunne ikke flere bodd der om dere bygget flere små?

– I dette prosjektet er det leiligheter fra 27 kvadratmeter til 219 kvadratmeter. Det vi ønsker er å tilby et bredt spekter av boliger til våre medlemmer. Det er Obos-medlemmer som kjøper dette, sier Gregersen.

– Vi tror at et mangfold og variasjon av boligstørrelser og folk på Fornebu er positivt for det fremtidige miljøet.

For 27 millioner kroner får eieren blant annet tilgang til en 17 kvadratmeter balkong, i tillegg til takterrassen på 61 kvadratmeter. Foto: OBOS/Illustrasjonsbilde

Kan bli flere luksusleiligheter fra Obos

Obos bygger ikke mange leiligheter på over 200 kvadratmeter, ifølge Gregersen. Tidligere har Obos solgt leiligheter i Bærum for 25 og 26 millioner kroner. I et prosjekt på Storøya på Fornebu ble en toppleilighet solgt for 21 millioner kroner.

Det er fremdeles drøyt to år igjen til leilighetene står ferdige.

– Vi vet ikke hvor mange som er i markedet for slike leiligheter, men vi prøver å lage et produkt som tilpasser seg kundene. Hvis vi vet at det er mange som ønsker slike leiligheter, vil vi bygge flere av dem også, sier Gregersen.

Obos-prisene falt i Oslo i mai

Kvadratmeterprisen på Obos-boliger i Oslo falt i mai. Den er 0,9 prosent lavere enn i april, men fremdeles 16,3 prosent høyere enn mai 2016, skriver Obos i en pressemelding.

– Bruktboligmarkedet er i ferd med å normaliseres. Dette er godt nytt for boligkjøpere og boligeiere, skriver Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj i pressemeldingen.

Han mener videre behovet for nye boliger i Oslo fremdeles er stort, og at selskapet forventer fortsatt prisvekst i årene som kommer.

– For å unngå at vi igjen får ville tilstander i boligmarkedet, må myndighetene sørge for en jevn regulering av nye boligområder, slik at der mulig å fortsette å holde en jevnt høy boligproduksjon, skriver Siraj.

Les mer om

 1. Obos
 2. Boligmarkedet

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Obos-leilighet selges for 95 millioner kroner

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  En gang skulle Obos bygge billige boliger for folk med dårlig råd. I dag bygger de luksusleiligheter og tjener milliarder

 3. ØKONOMI
  Publisert:

  Eksmilliardærens penthouse på Tjuvholmen til salgs for 70 millioner

 4. NORGE
  Publisert:

  Selger leilighet for 37 millioner kroner

 5. BOLIG
  Publisert:

  Minileilighet solgt for 125.000 pr. kvm. Har ikke do eller bad.

 6. ØKONOMI
  Publisert:

  Amerikansk turist ble bergtatt av Bergen. Kjøpte luksusbolig til 18,5 mill. etter tre dager på besøk.