Skulle jobbe for å bygge raskere. Nå utsettes enda flere Oslo-skoler.

Byggeprosjektene på ti Oslo-skoler er utsatt i byens nye skoleplan.

Bjørvika skole skulle opprinnelig stå ferdig i 2018. Så ble den utsatt til 2024. I mai ble den utsatt til 2025. Nå er den igjen utsatt, til 2026. I planen skriver byrådet at reguleringsarbeidet rundt skolen er utfordrende, og at det er grunnen til de stadige utsettelsene. I høringsuttalelsene har foreldre i området uttrykt bekymring for om barnefamilier vil flytte fra området om skolen ikke kommer opp raskest mulig.

Siden Utdanningsetaten la skolebehovsplanen for 2022–2031 på høring i mai, har historiene om forfalne skolebygg florert i mediene.

Aftenposten har skrevet om gedigne hull i skolegården på Etterstad, vannlekkasje på Klemetsrud, råtne vinduer på Haugerud og flere prosjekter som er blitt utsatt tross gjentatte løfter.

Frustrerte foreldre forteller om elever som får hodepine av inneklimaet på skolen. Og i flere deler av byen er det en frykt for at barnefamilier vil forsvinne fra området om ikke noe gjøres med barnas skolehverdag.

«Jeg har et håp om at vi skal greie å fremskynde noen av prosjektene. Ikke noe er endelig bestemt», skrev daværende skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i en e-post til Aftenposten i mai.

I løpet av det siste halve året har hun flere ganger gjentatt budskapet om at det ble jobbet med å fremskynde utsatte prosjekter. Nå er byrådets plan klar.

Se full oversikt over skolene i planen nederst i saken.

Les hele saken med abonnement