10 tips for helgen

Norwegian Wood fyller byen med musikk. Oslo Pride fyller byen med kjærlighet.

Bigbang og Øystein Greni skal sørge for fest på Norwegian Wood

1. Musikkfest ved fjorden

Norwegian Wood bytter ut badevannet i Frognerbadet med kystkultur langs Oslofjorden. Bigbangs Øystein Greni inntar scenen. Også på scenen denne kvelden er Wilco og Israel Nash.

Hvor: Sukkerbiten

Når: Fredag fra kl. 14.00

Les også

Det lukter Norwegian Wood

Les også

Guide til festivalsommeren i Oslo


2. Snu ryggen til hat

Et glimt fra paraden i fjor

Denne helgen starter Oslo Pride-festivalen. Etter terroren som rammet Orlando, skriver de på sin webside: Oslo Pride er kjærlighet, frihet og livsglede. Oslo Pride er samhold og solidaritet.

Vis din støtte til festivalen som er en møteplass for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og intersex. Ved siden av konserter, fester og gateparade arrangerer de også kunstutstillinger, foredrag og debatter.

Fullt program: www.oslopride.no

Hvor: Over hele byen. Pride Park er i Spikersuppa

Når: 17.–26. juni


3. Shakespeare på festningen

Shakespeares Globe Theatre byr på The two gentlemen of Verona.

Shakespeares Globe Theatre kommer til byen. I kofferten har de med seg The two gentlemen of Verona. Det britiske ensemblet turnerer med en scene konstruert i tråd med gamle tegninger fra Shakespeare’s tid. Denne helgen settes de opp i historiske omgivelser i Borggården på Akershus slott. Vi møter Proteus og Valentine. Vennskapet deres settes på harde prøver gjennom en fartsfylt handling fylt av kjærlighet, svik og sjalusi. Den romantiske komedien spilles selvsagt på original språket.

Hvor: Borggården på Akershus slott

Når: Torsdag og fredag kl. 18.00. Lørdag og søndag kl. 16.00 og 20.00.


4. Opplev hiphop-kulturen på nært hold

Niako opptrer på Urban Moves i helgen

Dansens hus fylles med norske og internasjonale streetdansere under Urban Moves. Det blir forestillinger, jams og battles. Under årets hovedforestilling Urban Performance står blant andre Cassandra Moldenhauer, Hugo & Jens, Antoinette Gomis, Dennis Nylund og Niako på scenen.

Urban Moves finner du her.

Hvor: Dansens Hus

Når: Torsdag til søndag


5. Klassisk friluftskonsert

Tusenvis av mennesker samler seg hvert år for å høre Oslo-Filharmonien i det fri på Myraløkka.

Oslo- Filhamonien inviterer til sin årlige gratiskonsert i friluft på Myraløkka på Sagene. Her er det bare å ta med pledd og piknikkurv
og nyte klassisk musikk i det grønne. Konferansier er trompetist Tine Thing Helseth, dirigent er Johannes Gustavsson, og solist er unge Sonoko Miriam Welde på fiolin. Konsertprogrammet blir variert med kremen av orkestermusikk.

Hvor: Myraløkka på Sagene

Når: Søndag kl. 15


6. Emosjonell raner

Ty Segall

Ty Segall er en amerikansk multiinstrumentalist, sanger, låtskriver og plateprodusent med åtte album bak seg. Han blander lett garasjerock, glamrock og psykedelia. Hans ferskeste abum heter Emotional Mugger, så da får du gå på konsert og se om han greier å stjele følelsene dine.

Hvor: Rockefeller

Når: Søndag kl. 20.00


7. Fotballfest

Slik så det ut sist det var fotballfest på Kontraskjæret.

Fotball-EM er i gang i Frankrike. På Kontrasjæret vises det i år som i fjor fotball på storskjerm. Det er 18 årsgrense og gratis å komme inn. Alle kampene vises.

Full oversikt finner du her.

Hvor: Kontraskjæret ved Akershus festning

Når: Hele helgen


8. Fest med Nash

Graham Nash

Graham Nash har drevet på i mange år. Han debuterte med gruppen The Hollies på 60-tallet. Mange kjenner ham som en del av Crosby, Stills, Nash. Ved siden av musikken er han også en anerkjent fotograf og kjent for sitt arbeid for veldedighet.

Hvor: Oslo Konserthus

Når: Søndag kl. 19.30


9. Banana Night

Klubbkonseptet Banana Night inviterer til fest

Tre norsk DJ-er og produsenter får vise seg frem på scenen denne kvelden. De har ulike syn på elektronisk musikk, men arrangørene lover å få deg til å danse gjennom natten. Rootkit er 18 år og har 15 millioner streams på sistesingelen «Against the Sun» og over 230 000 faste lyttere på Spotify. Også med er Stine Amundsen og Grindheim.

Hvor: Parkteatret

Når: Lørdag kl. 23.00


Lopper på vendring

En fashionista i dukkeform

Så er det igjen klart for loppekonseptet The Fashion Archives, der "fashionistas og samlere åpner klesskapene sine for allmennheten", som det står på nettsiden. Det skulle i klartekst bety at man har mulighet til å gjøre noen kleskupp innen både herre- og dameklær denne lørdagen.

Hvis du er mindre interessert i klær, men har venner eller kjærester som har lyst til å grave i kleskurvene, kan du nøye deg med en forfriskning mens DJ-en spiller opp.

Hvor: Kulturhuset

Når: Lørdag kl. 12–17