Oslo

Disse fikk St. Hallvards-medaljen

Avtroppende turistsjef Tor Sannerud var blant mottakerne av St. Hallvard-medaljen onsdag.

Tor Sannerud fikk onsdag tildelt Oslos høyeste utmerkelse, St. Hallvards medalje. Han går av som sjef for VisitOslo i august, etter nesten 22 år i byens tjeneste.
  • Olav Eggesvik
    Olav Eggesvik
    Journalist

De andre mottagerne var tidligere ordfører Ann-Marit Sæbønes, avtroppende direktør for VisitOslo Tor Sannerud og leder for Tveten Gård, Inger Seim. Medaljeutdelingen fant sted under en høyttidelig seremoni i Oslo rådhus onsdag. Ordfører Fabian Stang (H) delte ut prisen.

Per Ditlev-Simonsen får medaljen for sitt internasjonale arbeid under sine tre perioder som Oslos ordfører.

Ann-Marit Sæbønes er Oslos eneste kvinnelige ordfører (1992-1995), og får medaljen for sin tid som et høyt respektert medlem av bystyret og som ordfører.

Tor Sannerud, avtroppende direktør for VisitOslo, tildeles medaljen for sitt arbeid for Oslo som turistby.

— I årene fremover vil vi se konturene av en helt ny by. De siste ti årene har vi også fått et annet omdømme internasjonalt, sa Sannerud, og viste til New York Times kåring av Oslo som én av 36 byer å besøke i 2013.

— Det har skjedd noe med denne byen, og det skjer noe hele tiden, sa Sannerud.

Inger Seim har gjennom flere år gjort en stor innsats for Oslos beboere gjennom sitt arbeid i Bydel Alna. Hun har blant annet jobbet med ungdommer i Tveita-gjengen, og er i dag leder på Tveten gård.

Verdifull innsats

Medaljen deles ut av Oslo kommune til «personer som har gjort en særdeles verdifull innsats for Oslo kommune eller på annen måte har gjort seg fortjent til byens påskjønnelse,» og er den høyeste utmerkelsen i Oslo. Medaljen er oppkalt etter byens skytsengel St. Hallvard. Den ble første gang delt ut i 1956, og deles ikke ut hvert år.

Tidligere mottakere inkluderer Gunnar «Kjakan» Sønsteby (2009), Einar Gerhardsen (1970) og Wenche Foss (1991).

St. Halvards-medaljen ble delt ut av ordfører Fabian Stang (H).