Slottsplassen rustes opp for 70 millioner

Slottsplassen skal pusses opp for 70 millioner kroner. Den nye plassen skal være klar til 17. mai 2014.

Slik så Slottsplassen ut da regnværet skylte vekk stein og asfalt fra underlaget i fjor.

Grus, asfalt eller brostein? Det har vært problemstillingen rundt Slottsplassen. Den 15.000 kvadratmeter store plassen har slitt med gammel asfalt og dårlig drenering, noe som har fått grusen til å renne vekk i regnvær.

Fortsatt rød grus

Derfor har Regjeringen i dag bestemt at plassen skal pusses opp for 70 millioner. Slottsplassen skal få et nytt fast toppdekke av grus, i samme farge som i dag.

Samtidig skal plassen dreneres på nytt, og masse skiftes ut. Prosjektet inkluderer også rehabilitering og istandsetting av veier og fortau som har tilknytning til plassen.

Slik så Slottsplassen ut da regnværet skylte vekk stein og asfalt fra underlaget i fjor. Nå vil Statsbygg, Det kongelige Hoff og Riksantikvaren forhindre dette ved hjelp av syntetisk harpiks.

— Det har vært diskutert i flere omganger hva vi skal gjøre med Slottsplassen. Valg av dekke har vært utredet to ganger. Ved hvert regnskyll renner grusen nedover og havner langt nede på Karl Johan og ned i kjelleren på Universitetet. Det blir det slutt på nå. Til 200-årsjubileet for Grunnloven i 2014 står en ny og flott plass klar, sier statsråd Rigmor Aasrud.- Det er veldig gledelig at vi endelig finner en løsning som gjør at plassen kan være den folkeplassen vi alle ønsker at den skal være.

Arbeidene vil starte i mai i år, og pågå frem mot 17. mai neste år.