Oslo

René Karoli fryktet drapsforsøk allerede i 2008

  • Nina Selbo Torset

Har du tips om denne eller lignende saker? KontaktAftenpostens journalisteller bruk vårkrypterte varslingstjeneste.

Uttalelsene fra René Karoli kom da han forklarte seg i Oslo tingrett etter et slagsmål mellom familien hans og den rivaliserende Jansen-familien i 2008. René Karoli ble dømt til fem måneders fengsel for legemsbeskadigelse, men ble senere frifunnet av Borgarting lagmannsrett.

Etter det Aftenposten erfarer var det Karolis sønn Nove Kaikoni som ble knivstukket samtidig med sin far tirsdag.

René Karolis andre sønn, Sandrino Kaikoni (27) sier til Dagbladet at Jansen-familien står bak drapsforsøket på hans far og lillebror. Han navngir også flere personer i Josef-familien, den tredje storfamilien i det norske rom-miljøet.

Jansen-familiens overhode, Erik Jansen, vil ikke kobles opp mot drapsforsøket på far og sønn Karoli 2. påskedag.

- Erik Jansen har ikke noe med dette å gjøre. Han flyttet utenbys etter bråket i 2008 og er fortvilet over at han nå assosieres med denne saken, sier hans advokat Nicolai Bjønness.

I april 2008 ble René Karoli, hans fraseparerte kone og tre sønner angrepet da bilen de satt i ble påkjørt av to biler som ble ført av Erik og Alexander Jansen. Far og sønn Jansen ble påført alvorlige kniv- og slagskader da et masseslagsmål utviklet seg etter påkjørselen i Lodalen i Oslo.

To dager etter sammenstøtet i Lodalen skal Jansen-familien ha angrepet Karolis sønner med kniv og pistol i et hus på Ellingsrud i Oslo.

- Jeg vet Jansen-familien dreper meg hvis de finner meg, sa René Karoli til Aftenposten.

Jansen-familiens overhode, Erik Jansen, avviste overfor Aftenposten at de hadde angrepet Karoli-sønnene med kniv.

Både René Karoli og Nove (23) ble frifunnet av Borgarting lagmannsrett etter hendelsen i Lodalen i 2008. Nå er begge innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader som følge av knivstikkingen på Torshov 2. påskedag.

Politiet har siktet én person etter drapsforsøket, men har foreløpig ikke kommet med opplysninger om hvem som er siktet eller hvilken familie vedkommende hører til.

Ifølge René Karolis bror, Alex «Dolla» Karoli, har noen planlagt å drepe broren siden januar i år. René skal ha gått til politiet med sine bekymringer, men ifølge politiet kom drapsforsøket uventet på dem.

Alex Karoli har tidligere beordret fred mellom de to familiene. Jansen-familien svarte med nye drapstrusler.

Ifølge Erik Jansens advokat, har Erik holdt seg unna konflikter siden den gang.

– Vi karakteriserer overfallet som brutalt, voldsomt og målrettet mot de to personene, uttalte fungerende sjef for seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger om mulig motiv og hvem i rommiljøet de mistenker, men sier de har gode og konkrete opplysninger om hvem som sto bak aangrepet, inkludert videoopptak fra bingolokalet.

Les hele saken med abonnement