Oslo

Politiet har lett etter den siktede overgrepsmannens campingvogner i fem måneder

Vet du hvor en - eller begge disse vognene står, vil politiet gjerne ha tips.

- Den ene vogna vi leter etter er mer enn 30 år og veteranregistrert. Modellen heter Dethleffs 525 T Nomad, fra 1979, opplyser Kari-Janne Lid til Aftenposten.
  • Svend Ole Kvilesjø

Les også

  1. Nordmann siktet for overgrep i Gambia to år på rad

  2. - De sier bare at vennen min har gjort noe slemt mot barna våre

Har du tips om denne saken? Send en e-post til Aftenpostens reporter; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

I Gambia sitter en norsk 45-åring varetektsfengslet, siktet for overgrep mot seks små gutter.

I Oslo jobber politiet med to overgrepssaker, der 45-åringen er siktet. Den første saken ble anmeldt allerede i begynnelsen av september i fjor.

Etter at mannen i slutten av oktober reiste til sitt årvisse vinteropphold i Gambia, fant politiet mannens bil. Den sto parkert i et borettslag nord i Oslo. Fjerde januar ble den tauet inn til tekniske undersøkelser hos politiet. Resutaltet av disse undersøkelse er foreløpig ikke klare.

Mannen eier også tre campingvogner. Den ene fant politiet i fjor høst.

— Campingvognen var full av brukte bildekk, og var ikke til hjelp i vår etterforskning, sier Kari-Janne Lid , leder av sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Finner ikke mannens campingvogner

De to andre campingvognene, som trolig står parkert på det sentrale Østlandsområdet, ønsker politiet også å undersøke. Men de har ikke klart å finne dem.

Etter det Aftenposten kjenner til, har politiet lett spesielt etter vognene i Drammen og Oslo . Det er uvisst om vognene står utendørs, eller er vinterlagret innendørs. Politiet ber derfor om publikums hjelp til å finne campingvognene.

Den eldste vogna ser du bilde av øverst på denne siden.

Den nyeste av de to vognene er en Hobby Prestige 600 , produsert i 1999.Opplysninger om de to vognene kan gis til Oslo-politiet på telefon 02800. På dagtid til vold— og sedelighetsseksjonen. På kveldstid til krimvakten. Du kan gjerne være anonym når du tipser politiet.

Kan ha overgrepsbilder av norske barn

Bilder funnet hos den overgrepssiktede nordmannen i Gambia, kan være av interesse for norsk politi.

Da gambisk politi pågrep 45-åringen fra Telemark i desember i fjor, fant de også en rekke minnepenner og minnekort, som skal inneholde overgrepsbilder - og videoer, fotografert i mannens bolig i kystlandsbyen Brufut.

Dette er noen av de digitale minnepinnene som ble beslaglagt i den norske mannens hus i Gambia i desember. (FOTO: GRTS / SVEND OLE KVILESJØ)

Kilder i det gambiske politiet sier at det er bilder i det beslaglagte materialet som kan være av interesse for norsk politi. Her hjemme tolkes det slik at det kan dreie seg om overgrepsbilder av barn i Norge — eller andre land.

Oslo-politiet har via Kripos og Interpol sendt melding til Gambia om at de ønsker kopi av overgrepsbildene som er funnet hjemme hos 45-åringen. Men foreløpig er det helt uvisst om norsk politi får utlevert en kopi av bildematerialet direkte. Eller om de selv må reise til Gambia for å kopiere materialet, kanskje også sende tekniske etterforskere til det vestafrikanske landet for å analysere bildene.

Den norske 45-åringen ble pågrepet i sitt selvbygde hus i Brufut i Gambia Han er siktet for grove overgrep mot seks gutter i alderen tre til 10 år. (FOTO: SVEND OLE KVILESJØ OG SCANPIX)