Mann skutt og drept i Oslo. Én person er pågrepet og siktet.

En mann ble skutt og drept like ved Grønland T-banestasjon tidlig søndag morgen.

Politipatruljer ved stedet der en ung mann ble skutt og drept på Vaterland ved Grønland i Oslo tidlig søndag morgen.

Avdøde er kjent for politiet og er domfelt flere ganger. Politiet vil ikke si noe om hva avdøde er dømt for.

Leder for drapsseksjonen i Oslo-politiet, Ingebjørg Hansen, sier at de jobber ut fra en hypotese om at drapet skyldes et oppgjør mellom kriminelle.

– Dessverre har det vært mange skytesaker. Vi må jobbe for å se om det er noen sammheng mellom sakene. Voldspotensialet er høyt blant de involverte, og vi ser alvorlig på det, sier hun.

Én person er pågrepet og siktet for medvirkning til drapet, opplyser politiet til Aftenposten klokken 10.45. Like etter klokken 9 opplyste politiet om at to personer er innbrakt etter drapet. Det er den ene av disse som nå har status som siktet.

Den siktede har fått oppnevnt forsvarer og vil avhøres i løpet av dagen. Det sier Renate Medby ved Krimvakten i Oslo.

Politiet fikk melding om hendelsen 04.18 i natt. Mannen som ble skutt, ble først ivaretatt av helsepersonell på stedet, men erklært død etter kort tid.

Tidlig søndag morgen sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt at de hadde snakket med vitner, men at det ikke var mange som hadde sett hendelsen.

– Vi jobber med å få kartlagt videoovervåkingen på stedet, sa Skott.

Politiets innsatsleder Rune Hundere sa videre at de jobbet med mye mannskap ute i området rundt Grønland i søk etter beskrevne personer.

To personer ble innbrakt rundt klokken 9. Krimvakten kunne på daværende tidspunkt ikke si noe om det var en relasjon mellom de innbrakte og den avdøde mannen i 20-årene.

Politiets innsatsleder Rune Hundere var på åstedet søndag morgen.

– Kan ikke utelukke ytterligere pågripelser

Klokken 12 opplyser Mona Nordby ved krimvakten at den andre innbrakte ikke har fått endret status. Samtidig kan hun ikke utelukke ytterligere pågripelser.

– Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, så vi kan ikke utelukke det.

– Ser dere nattens skyting i sammenheng med skytingen på Tøyen i oktober og skytingen på Furuset tidligere denne uken?

– På nåværende tidspunkt er det for tidlig å uttale seg om. Vi vil kunne si mer etter hvert, sier Nordby.

Politiet tror ikke skytingen var tilfeldig.

Klokken 06.28 opplyste politiet til NTB at det operative søket etter gjerningspersonen er avsluttet, men at politiet jobber bredt både med etterretnings- og etterforskningssporet.

Ifølge politiet er pårørende til avdøde varslet. Våpenet som ble benyttet, er ikke funnet, og søk pågår også etter dette.

Like etter klokken 12 kunne Nordby fra krimvakten fortelle at etterforskningen pågår for fullt.

Klokken 13 skriver VG at den siktede har fått oppnevnt Inam Ghous Ali som forsvarer.

Til avisen sier Ali at han ikke ønsker å uttale seg om hvordan klienten stiller seg til siktelsen, men sier at han ennå ikke er avhørt av politiet.

Ali, som ifølge VG er på vei til politihuset for å snakke med den siktede. Det skal ikke være planlagt fengslingsmøte, foreløpig.