Mann er livstruende skadet etter vold i Oslo sentrum

Mannen ble slått ned i Oslo sentrum i natt. – Vi kan ikke utelukke blind vold, sier politiet. To personer er siktet, og den ene erkjenner straffskyld.

Politiet jobber på åstedet der en mann i 20-årene ble slått bevisstløs i Oslo natt til søndag.

En mann i 20-årene er livstruende skadet etter å ha blitt slått ned i Haakon VIIs gate i Vika natt til søndag. Mannen ble kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus i bevisstløs tilstand.

Han er blitt operert for hodeskader. Mannen er livstruende skadet, opplyser krimleder Bonnie Stokke i Oslo-politiet til Aftenposten.

Politiet meldte om hendelsen klokken 02.10.

– Vi ønsker tips fra dem som har informasjon. Disse kan sendes inn via vår tipsportal. Enten hvis du har vært i området, eller har annen informasjon om hendelsen, sier hun.

Det er ikke noe som tyder at det er noen relasjon mellom partene.

– Vi kan ikke utelukke blind vold, sier Stokke.

To siktet, en erkjenner straffskyld

To personer i 20-årene er pågrepet i saken. De er siktet for grov kroppsskade. Pågripelsen skjedde i nærheten av åstedet, heter det i en oppdatering fra politiet like etter klokken 5 søndag morgen.

De to har fått oppnevnt forsvarerne Gunhild Bergan og Kai Vaag.

Til Aftenposten opplyser Vaag at hans klient har vært i avhør søndag ettermiddag og erkjenner straffskyld for voldshendelsen.

Til Aftenposten opplyser Bergan at hun foreløpig ikke har noen kommentar.

Blod etter voldshendelsen er spylt bort med vann som har fryst til is.

I morgentimene jobbet politiet på stedet med avhør av vitner og åstedsundersøkelse. Politiet sier det var mange vitner til hendelsen.

– Vi har satt i gang en grundig etterforskning av saken, melder politiet i Oslo.