Oslo

Elgku lever det gode liv i Tåsen Hageby

Kommunen lar elgen gå i fred så lenge den oppfører seg pent. Folk i hagebyene på Ullevål og Tåsen passer godt på dyret som har fått smaken på storbylivet.

Elgen har vendt tilbake til Tåsen Hageby. Der blir den beskyttet av lokalbefolkningen.
  • Sigurd Bjørnestad
    Sigurd Bjørnestad
    Journalist

– Vi er rimelig sikre på at elgen er den samme som var der på denne tiden i fjor. Elg pleier å trekke i de samme områdene år etter år, sier viltforvalter Tea Turtumøygard i Bymiljøetaten i Oslo kommune.

De siste ukene har en elgku flyttet fra skogen og inn i hagene på Tåsen Hageby og Ullevaal Hageby. Den beveger seg i området, men har vært mest på Tåsen.

Les også

Derfor ble elgen som forvillet seg inn i Oslo sentrum skutt

I disse grønne bydelene, som ligger innenfor Ring 3 i hovedstaden, har den funnet seg godt til rette og blitt venn med lokalbefolkningen.

– Så langt vi vet har ingen følt seg truet av elgen, sier eiendomsforvalter Mette S. Berntsen i borettslaget Oslo Havebyselskap, som dekker Ullevål Hageby.

Bymiljøetaten sier de har følger med elgen dag for dag.

– Så lenge den ikke er aggressiv eller skadet, kommer vi ikke til å foreta oss noe. Men vi vil helst at den ikke nærmer seg sentrum, sier Turtumøygard.

I fjor stakk elgen til skogs igjen. Det håper Bymiljøetaten vil skje også etter 2019-oppholdet.

Les også

  1. De faller fra broer og spidder seg på gjerder. Har det klikket for elgen?

  2. Mann kastet sykkel på aggressiv elg i Trondheim

Vil verne elgen

Beboerne i områdene Tåsen og Ullevål er mer opptatt av å verne om elgen enn å få den bort.

– Når vi er ute og ser etter den, opplever vi folk som beskyttende. Folk er ikke redde, og de er mest opptatt av å ta vare på den og beskytte den, sier Turtumøygard.

Noe krav om å avlive elgen har Bymiljøetaten ikke fått. Det har ikke kommet bekymringsmeldinger om hagene i hagebyene. Men dyret er stort og Turtumøygard sier de voksne bør snakke med barna.

– Barna bør ikke løpe etter den eller erte den, sier hun.

Les mer om

  1. Oslo
  2. Oslo kommune