Nyttårsaften i Oslo? Brudd på reglene kan koste deg 7000 kroner

Det er totalforbud mot avfyring av fyrverkeri innenfor Ring 2 pluss trehusområdene på Vålerenga og Kampen.

Nyttårsraketter og fyrverkeri over Oslo Havn og Aker brygge sett fra toppen av Oslo rådhus ved midnatt nyttårsaften for to år siden. I fjor stengte tåke for utsikten.
  • Edel Bakkemoen

Også i år er det totalforbud mot alle typer privat fyrverkeri innenfor veiringen som går fra Skøyen til Lodalen, samt i trehusbebyggelsen på Kampen og Vålerenga.

Dersom du blir sett av politiet med fyrverkeri innenfor dette området, konfiskeres morosakene og blir oppbevart til dagen etter.

Pinneraketter er forbudt overalt. Oslo Politidistrikt opplyser at reaksjonen på oppskyting av fyrverkeriraketter med styringspinne normalt gir 7000 kroner i bot.

Bruk av privat fyrverkeri er kun tillatt mellom klokken 18 og 02 på selve nyttårsaften.

Tåken kom fort innover havnebassenget i Oslo like før midnatt nyttårsaften i fjor. Sikten til fyrverkeriet var minimal.

52 personskader i fjor

Ifølge Direktoraret for samfunnssikkerhet og beredskap har 30 personer fått alvorlige øyeskader som følge av bruk av fyrverkeri de siste to årene. Ingen av de skadde brukte beskyttelsesbriller.

Totalt ble det meldt inn 52 personskader på fingre, ansikt, hørsel og øyne i forbindelse med fjorårets nyttårsfeiring.

Det er flest menn som blir utsatt for skader: Tre av fire skadde i fyrverkeriulykker de siste åtte årene er menn.

Det var tett tåke på Rådhusplassen da fyrverkeriet ble sendt opp ved midnatt nyttårsaften i fjor.

Nyttårsaften sender Oslo kommune opp offentlig fyrverkeri to steder i byen, og minner på sin nettside om at fyrverkeriet sees best på avstand. Der står det også at mange mennesker møter opp ved oppskytingsstedene, og det kan fort føre til høyt støynivå, trengsel, skader og skremmende opplevelser.

Også i år skytes det opp fyrverkeri fra en flåte i Oslo havnebasseng, med Rådhusplassen og Aker brygge som nærliggende samlingssteder, samt ved IKEA på Furuset.

Les mer her: Fyrverkerireglene