Oslo

En person knivstukket på tog – var trolig tilfeldig offer

En mann i 20-årene ble mandag ettermiddag knivstukket inne på et tog på Oslo S. Politiet tror at mannen var et tilfeldig offer.

Spor 15 og 16 på Oslo S er stengt ved 16-tiden mandag.
  • Mari Mjaaland
  • Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

Voldshendelsen ble filmet av overvåkingskameraene på toget.

– Jeg har sett videoen av hendelsen. Jeg vil si at fornærmede er et tilfeldig offer, det virker helt uprovosert, sier vaktleder Arne Kaspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt til Aftenposten.

Knivstikkingen skjedde like før avgang for toget som skulle til Gjøvik klokken 15.22. Spor 15 og 16 på Oslo S ble umiddelbart stengt etter hendelsen.

– Den fornærmede er en utenlandsk statsborger i 20-årene. Han ble påført flere skader i kroppen forenlig med knivstikk. Han ble kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Vektere på stedet fikk tak i den mistenkte, som er i 30-årene. Også han er utenlandsk statsborger, men han er ikke fra samme land som offeret, ifølge politiet.

– Vi avhører flere av passasjerene som vitner, samt sikrer alle nødvendige spor. Vi har også kontroll på kniven som trolig ble benyttet. Den mistenkte er kjørt arrest og vil bli avhørt. Vi følger også opp fornærmede, opplyser politiet.

Ifølge politiet var det tilløp til panikk på stedet. Hendelsen skjedde midt i rushtiden, og det var fullt av mennesker på perrongen da den skadede mannen ble trillet bort til ambulansen.

Flere enheter fra politiet og ambulanser var på stedet mandag ettermiddag.

Nødetatene rykket ut til sentralstasjonen i forbindelse med hendelsen.

Ingen forsinkelser

Ifølge NSB skal hendelsen ikke har ført til forsinkelser for andre enn de som var på det aktuelle toget.

– Som følge av hendelsen ble det aktuelle toget innstilt, og de som var om bord kunne ta neste tog. Vi har også måttet gjøre noen sporendringer. Det skal ikke være noen andre forsinkelser, sier Gina Scholz, pressevakt i NSB.

Les mer om

  1. Krim