Dieseltyver grunnstøtte på trafikkøy i Vålerengatunnelen

En personbil fullastet med diesel grunnstøtte på en trafikkøy på Helsfyr i morges. Politiet har mistanke om at dieselen er stjålet.

  • Stein Erik Kirkebøen

Ingen personer ble skadet i ulykken på E6, og veibanen ble raskt ryddet.

Da politiet kom til ulykkesstedet, der hvor veien deler seg like før innkjøringen til Vålerengatunnelen, var de to personene i bilen i full gang med å forsøke å gjemme kanner med diesel – noe som ikke er veldig lett midt på motorveien.

— Det ser ut til å ha vært 12 25 liters kanner, totalt 300 liter, diesel i den noe overlessede personbilen, sier André Kråkenes ved politiets operasjonssentral til osloby. HVor brannfarlig en slik last er, kan han ikke si noe om.

— Så de hadde utstyrt seg for langtur?

— Vi tror ikke at de hadde kjøpt drivstoff for en langtur, vi tror heller at de har vært på et tyveriraid. I så fall er det godt mulig at det ikke har vært så veldig langt. Vi har mistanke om at dieselen som de forsøkte å gjemme, er tyvegods, og det er mulig at det har stjålet den et sted i Groruddalen. Men dette er vi i ferd med å undersøke nærmere, sier Kråkenes.

To menn er pågrepet i saken.

Politiet kan ikke si om feilnavigeringen ved tunnelinngangen, som stoppet det politiet mistenker var er tyveriraid så effektivt, skyldes en ruspåvirket fører.