Oslo

Tøyen-løfterne prøver seg på Carl Berner

Gründergjengen har hatt suksess med Postkontoret på Tøyen. Nå prøver de seg med britisk pubmat og intimkonserter på Carl Berner.

Øyvind Kaasa, Kenneth Simonsen og Dan M. Nordhagen håper Pøbberiet blir en bydelsbar for
  • Harald Fossberg
    Harald Fossberg
    Kulturjournalist og tegneserieanmelder

Gjengen som blant annet står bak Postkontoret på Tøyen prøver seg nå et nytt sted. Er det Carl Berner-løftet som står for tur nå?

— Jeg flyttet hit i 2003, og har bodd både i Rosenhoffgata og Sinsenveien, så jeg har tråkket mye rundt i bakgatene her. Det var et par utesteder som Sinsenkroa og Renna ( Rendezvous ved Sinsenkrysset, journ.anm. ), men de er blitt borte. Det er synd, de var klassikere. Nå er det fire kebabsjapper innenfor en radius på 100 meter. Derfor ville vi være et alternativ for dem som bor i området, sier Dan M. Nordhagen.

Sammen med Øyvind Kaasa og Kenneth Simonsen har han «mykåpnet» Pøbberiet.

Nordhagen vokste selv opp lenger opp i gaten og gikk på Rosenhoff skole, så han har ikke glemt at det ligger tre serveringssteder helt nede ved selve Carl Berner-krysset – Carl Berner-kjellern, Elmer og Sverres Kafe. De tre herrene er klare på at de ikke på noe vis vil være en konkurrent til disse.

Saken fortsetter under bildet.

Det går ennå mest i drikkevarer på Pøbberiet, men kjøkkenet skal være oppe og gå fra midten av januar.

Bydelsbar

For en som har vært innom Postkontoret på Tøyen, er det en del likheter mellom stedene, men der de tre uenige:

— Siden vi også står bak Postkontoret, er det klart at vi er inspirert når det gjelder interiøret, sier Simonsen.

— Men vi vil være en bydelskafe og -bar for dem i nærheten – litt mer «nedpå». Nå har vi hatt en forsiktig åpning, og vi tar det rolig til midten av januar. Da blir det en skikkelig åpningsfest, sier Nordhagen, som også nevner at de skal ha quizkvelder, brettspill og en liten scene med akustiske intimkonserter,

— Vi har booket et par artister allerede, men venter med å offentliggjøre hvilke til mer av programmet er klart, utdyper Simonsen.

Curry og chips

— Etter hvert kommer det et kjøkken, der vi lager ekte britisk pubmat som fish'n'chips, chips med brun saus, curry og grillede sandwicher, sier Nordhagen. - Nå åpner Pøbberiet i totiden og holder åpent til ett om natten. Når kjøkkenet er på plass, åpner vi klokken elleve på formiddagen med matservering til kjøkkenet stenger i ti-tiden, og i helgene tilbyr vi cowboyfrokost.

Det var da voldsomt til aktivitetsnivå. Er dette deres forsøk på å videreføre Tøyenløftet og skape mer liv rundt Carl Berner?

— Vi tar ikke for gitt at dette blir en suksess og har ingen planer om å bli altfor store, men håper at de i nærområdet vil bruke Pøbberiet, sier Nordhagen.

... og her er noen andre nye i byen

På Tøyentorget har kaffebaren og bakeriet Nord utvidet med middagsservering. Restauranten har fått navnet Nord og natt . Her får du kortreist, økologisk nordisk mat.

Il Vero hadde åpent en kortkort periode i oktober, men bestemte seg for å jobbe enda litt mer med lokalene. Nå er de igjen i full gang med pizzaservering og lunsjmeny frem til klokken 16. I 2. etasje har man stelt i stand en bar/lounge der det også skal være utstillinger.

I Dronningens gate gjenåpner Caribe restaurant og bar over nyttår. Som navnet mer enn antyder får man mat fra Karibia, med retter bl.a. fra Den dominikanske republikk. Frem til påske er det baren som gjelder, men etterpå er det igjen matservering.

I Møllergata åpner Bar Lardo over nyttår. Her blir det "uvanlig vin, fokus på rå, blank sprit og ett selektivt utvalg øl" ifølge eierne. I tillegg serverer de spekemat fra Indre Oslo matforedling. "Purka kommer fra Østfold. Foredlet i Storgata, Oslo," skriver de i en e-post til Osloby.