Oslo

Stormzy eide publikum i Tøyenparken

Alle skulle ønske London-rapperen hadde hatt nok materiale
til å holde det gående litt til.

Stormzy er en ekte entertainer, mener Aftenpostens anmelder.
  • Malin Kulseth
    Malin Kulseth

Vår vurdering:

5 av 6

Stormzy

Hagen, 20.50

Publikum: 5000

Terningkast: 5

23 år gamle Stormzy fra Sør-London hadde en kort karriere innen kvalitetsforsikring ved et oljeraffineri, før han dedikerte seg til musikken på fulltid. Siden har Youtube-sensasjonen brukt tiden på å forsikre at grime har fått et solid fotfeste utenfor London. Sammen med blant annet kollegaer som Skepta som spilte på Øyafestivalen i går har de lykkes med
det. De siste årene har populariteten til London-sjangeren eksplodert
internasjonalt.

Stuereint

Denne uken ble Paul Pogbas overgang til Manchester United lansert med en femti sekunders video med Stormzy i samarbeid med Adidas. Litt corny, kanskje, men det sier noe om hvor stuereint grime har blitt.

Stilmessig befinner Stormzy seg i krysningspunktet mellom grime og UK road rap. Eller som Oslopolitiet ville sagt: musikk for dopdealere og personer som liker å stikke andre med kniv.

Før hovedpersonen selv kommer på scenen varmer DJ Tiny opp publikum med litt grime, muligens fordi Stormzy rett og slett ikke har mange nok låter til å fylle sin tilmålte tid i Tøyenparken i dag.

Les også

Matanmeldelse: Kun én Øya-servering får toppkarakter

Bra festivalmusikk

Stormzy virker oppriktig imponert over oppmøte foran scenen, og det er ikke så rart at det kan virke litt fremmed for London-guttene at de
har et stort publikum i Oslo. Han lover de i publikum som ikke kjenner til
grime fra før at han skal gjøre noe med det de neste 35-36 minuttene.

Han åpner med singelen «Scary» som kom tidligere i år, og er en imponerende energibunt på scenen og eier publikum fra første sekund.

Grime er bra festivalmusikk og for første gang i løpet av årets Øyafestival ser jeg moshpitstemning foran scenen. I likhet med Skepta under gårsdagens konsert er Stormzy opptatt av å få liv i sitt «energy crew».

Les også

Motespesial: Slik unngår du å dumme deg ut på Øya

Har publikum med seg

Han er en ekte entertainer og inspirerende å se på. Formatet DJ og rapper er ikke ideelt for et uteområdet på festival, og Hagen i Tøyenparken er en utakknemlig scene å spille på, men han har publikum med seg hundre prosent gjennom hele showet.

De beste låtene hans er opprinnelig freestyles, de fleste er
publisert på Youtube før de har blitt utgitt - om de i det hele tatt har blitt
det.

Før han sier han skal avslutte med «Shut Up», låten som er den første freestylen til å gå inn på de britiske hitlistene, ber han publikum rope «shut up» til alle landene han ramser opp. Publikum roper villig og når han spiller låta høres det ut som alle kan teksten.

Han går selvsagt ikke før han har spilt hiten «Know Me From» og ber pent om å få spille en låt til og ber publikum «go nuts». Det gjør de, og når han går av scenen fortsetter DJ Tiny å spille et par låter, og vi skulle alle ønske at Stormzy hadde nok materiale til å holde det gående litt til.

Flere anmeldelser fra Øyafestivalen:

Les også

  1. Overskudd og energi fra Dagny

  2. Sløv ettermiddagsbarokk

  3. Skjør aften med Aurora

  4. Ane Brun briljerte med enestående vokalkunst

  5. The Last Shadow Puppets: Grumsete lyd, sjarmløst og elendig vokal

Les mer om

  1. Anmeldelse
  2. Øyafestivalen