To personer skadet etter brann i Møllergata i Oslo

Nødetatene er i Møllergata der det brenner i en leilighet i fjerde etasje. To personer er skadet.

Det brenner i en verneverdig bygning på hjørnet av Kristparken i Møllergata i Oslo.

– Brannvesenet driver etterslokking utvover kvelden og trolig natten. Vi oppretter sak, skriver politiet i en oppdatering 19.31.

Flere har evakuert seg fra bygningen og brannvesenet har kontroll på de to som var i leiligheten der brannen startet. De er kjørt til legevakten for sjekk etter å ha fått i seg mye røyk.

I 19-tiden hadde brannvesenet bedre kontroll på brannen, men jobbet fremdeles med å lete etter spredning i etasjeskillene.

Vet ikke hva som har forårsaket brannen

– Det er to oppganger som er berørt, A- og B-oppgangen. Alle leilighetene i fjerde og femte etasje i de to oppgangene er ubeboelige, forteller Tore Barstad, innsatsleder i Oslo politidistrikt.

Det er fortsatt mye røyk på stedet.

– Det betyr at brannvesenet ikke har funnet alle plasser der varmen sitter. Det jobber de med nå, med å brekke opp tak og gulv og alt mulig for å se om de kan få slått ned der varmen befinner seg, sier han.

To personer er skadet.

– Det er to stykker fra leiligheten der brannen startet som har fått i seg ganske mye røyk. De får behandling av helsevesenet nå, sier Barstad.

Brannvesenet vet foreløpig ikke hva det er som har forårsaket brannen. Det skal gjennomføres avhør med de skadede etter at de er ferdig behandlet av helsevesenet.

Barstad sier bygningsstrukturen gjør det ekstra vanskelig å få kontroll.

– Dette kalles en 1890-bygård. Det vil si at det er en veldig gammel bygård som ikke har ordentlige brannskiller mellom leilighetene eller oppgangene. Det gjør det utfordrende for brannvesenet, sier han.

Innsatsleder i Oslo politidistrikt, Tore Barstad.

Verneverdig bygg

Politiet meldte først om brannen klokken 17.49. Da sto det flammer og røyk ut av vinduene til en leilighet i fjerde etasje.

Klokken 18.15 kom det melding om at brannen var slått ned, men fremdeles ikke under kontroll. Da var det fortsatt spredningsfare og brannvesenet jobbet med å finne ut om brannen hadde spredt seg i bygningsstrukturen.

Brannvesenet var på stedet med ni biler og et mannskap på 24.

Møllergata 47 er oppført på det Byantikvaren i Oslo kaller "Gul liste". Det vil si at gården er verneverdig, uten at den er formelt vernet.