Natteravnene fortsetter vandringen på Vestli og Stovner til helgen

Samtidig vil enkelte natteravner ikke lenger få være med. De har oppført seg for «autoritært» mener Natteravnene, som forbyr hunder under vandringene.

Natteravner mens de var ute og gikk å Vestli og Stovner for snart tre uker siden. Også denne helgen vil de gule vestene bli å se i området. Ap-politiker Jan Bøhler går jevnlig natteravn og var med da Aftenposten fotograferte natteravnene.

Det opplyser generalsekretær Lars Norbom til Aftenposten etter at Natteravnene på Vestli og Stovner hadde et møte med politiet tirsdag ettermiddag.

Der ble det bestemt at vandringen vil fortsette som normalt fredag og lørdag, men at det vil bli noen endringer.

– Det er noen enkeltpersoner som har opptrådt litt for autoritært. Det er vel tre til fire personer som får beskjed om at de ikke kan være natteravner. De har opptrådt for brått overfor ungdommen, sier Norbom.

Han understreker at dette bare gjelder noen få av de rundt 30 personene som er natteravner i området.

Lars Norbom er generalsekretær for Natteravnene.

De siste ukene er det blitt kastet stein mot natteravner på Vestli og Stovner. Den siste episoden skjedde i helgen, da en natteravn ble truffet i hodet av en stein.

Rashid Nawaz (Ap) er BU-leder i bydel Stovner. Her ved Fossumberget park foran Stovner senter.

Ble kritisert

Tidligere tirsdag kritiserte lederen av Stovner bydelsutvalg, Rashid Nawaz (Ap), Natteravnene for å blande seg inn også når ungdommer gjorde helt normale ting.

– Hvis det er fint vær og ungdom ikke gjør noe ulovlig, så er det ikke Natteravnenes oppgave å si «kom deg hjem», sa Nawaz til Aftenposten.

Norbom sier at han ikke har fått med seg detaljene i kritikken fra Ap-politikeren, men forteller at Natteravnene også har fått tilbakemeldinger fra andre i nærområdet på enkelte natteravners oppførsel.

Skal ikke gå med hund

Natteravnene i området vil også bli bedt om å avstå fra å lufte hunder mens de går med de karakteristiske gule vestene. Det er fordi Natteravnene har fått tilbakemeldinger på at enkelte har gått med hund.

– De kan oppfattes som mer autoritært enn ment. Derfor er de blitt bedt om å tone det ned, sier Norbom.

– Vi skal være konfliktdempende og kontaktskapende, og vi skal snakke med dem som ønsker å snakke med oss. De vil ofte prate med oss selv, og vi skal ikke være påtrengende, sier generalsekretæren.