Oslo

Steinkasting mot natteravner i Oslo – én truffet i hodet

En ungdomsgjeng har kastet stein mot natteravner på Stovner. En person er truffet i hodet.

Hendelsen skjedde ved Jesperudjordet ballplass på Stovner.
  • Carl Alfred Dahl
    Carl Alfred Dahl
    Nyhetsleder

Det meldte Oslo-politiet i 21.45-tiden, som da opplyste at de lette etter 10–15 ungdommer som har løpt fra stedet.

– Det er dessverre ikke blitt pågrepet noen, ettersom vi ikke fant noen som stemte overens med beskrivelsene av gjerningsmennene. Men vi etterforsker saken og oppretter sak på kroppskrenkelse, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen sier ungdommene begynte å kaste stein på de tre natteravnene etter at de hadde fått litt tilsnakk for det han betegner som dårlig oppførsel.

– Da natteravnene gikk fra stedet, kastet ungdommene stein på dem, og en ble truffet i hodet, sier Engeseth.

Ungdommene beskrives av politiet som «mørke i huden» og aldersmessig omtrent «16-18 år». En av disse skal ha vært iført rød jakke og grå joggebukse, mens to andre skal ha hatt blå bekledning. Alle er gutter, ifølge politiet.

– Natteravnen har fått et stygt kutt og er kjørt til legevakten, sa politiets operasjonsleder til Aftenposten like før klokken 22.

I 22.45-tiden var fremdeles ingen pågrepet, og politiet opplyser at de har opprettet sak og avsluttet søket etter gjerningspersonene.

Steinkastingen skjedde ved Jesperudjordet bak Stovner senter. I april stanset Natteravnene midlertidig sin patruljering på Vestli og Stovner etter at det ble kastet stein mot dem.

Saken oppdateres.

Flere hendelser, stanset vandringen

Det er ikke lenge siden sist Natteravnene ble utsatt for lignende angrep:

Litt over klokken 23 fredag 20. april ble det kastet stein og ropt ukvemsord mot natteravnene på Stovner og Vestli fra et 20-tall ungdommer. Det samme gjentok seg påfølgende lørdagskveld fra seks-syv personer.

Aftenposten kjenner til at angrepene skjedde like etter at Natteravnene hadde hatt en matpause. Ungdommene var ifølge det Aftenposten får opplyst maskerte og ifølge meldingene politiet fikk, virket de organisert.

Ingen skal ha blitt skadet som følge av hendelsene.

– De følte seg utrygge, og vi hadde et møte med dem onsdag kveld. Ut ifra det møtet tok vi en beslutning om at vi ønsker å se an situasjonen før vi gjenopptar vandringen i det området, uttalte John Roger Lund, sjef for politiets enhet øst i Oslo til Aftenposten.

Dermed stanset Natteravnene patruljeringen i området.

4. mai besluttet politiet og Natteravnene at virksomheten skulle gjenopptas i disse områdene.

Natteravnene tar ny vurdering

– Jeg synes det er sterkt beklagelig at en av våre frivillige er truffet. Vi må fortsette dialogen med politiet, politikerne, utekontakten og andre relevante samarbeidspartnere i bydelen, sier Lars Norbom, generalsekretær i Natteravnene til Aftenposten.

Lars Norbom, generalsekretær i Natteravnene

– Kommer dere igjen til å stanse patruljeringen i området?

– Det er det for tidlig å si noe om. Sikkerheten til våre frivillige kommer alltid først, og vi ønsker ikke å sende noen til områder hvor det er risiko for sånt. Jeg er opptatt av å finne ut hva som utløser denne aggresjonen. Jeg kan ikke se at vi utgjør noen trussel for noen som helst. Nå må vi se på hva skal gjøre der, sier Norbom.

Han kjenner ikke til at Natteravnene er møtt med lignende reaksjoner andre steder i landet.

– Har du registrert andre tegn til at Natteravnene ikke er velkommen der oppe, utover steinkastingen i vår?

– Jeg kjenner kun til de enkeltepisodene som har vært.

Les mer om

  1. Krim
  2. Oslo
  3. Natteravnene