Oslo

To gutter og en jente i tunnelulykken – en av guttene omkom

De tre som var innblandet i tunnelulykken i Oslo, var to gutter (15) og en jente (16). Det var en av guttene som omkom, melder politiet i Oslo.

En gutt omkom og to andre tenåringer ble kritisk skadet da de tre søndag ettermiddag kom i kontakt med strøm inne i jernbanetunnelen ved Filipstad i Oslo.
 • Hans O. Torgersen
  Journalist
 • Mathilde Waale
  Journalist

– Alle tre er født i 2003. Guttene er tilhørende i Oslo og jenta i Drammen. Guttene gikk på Ruseløkka skole i Oslo, heter det i en pressemelding som politiet sendte ut ved 15-tiden mandag.

En av guttene omkom og de to andre tenåringene ble kritisk skadet da de tre søndag ettermiddag kom i kontakt med strøm inne i jernbanetunnelen ved Filipstad i Oslo.

Jenta fra Drammen og den andre gutten fra Oslo er kritisk skadet. De er blitt fløyet til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Klokken 21 mandag kveld la sykehuset ut en pressemelding om at tilstanden for begge fortsatt er alvorlig.

Ulykken skjedde på et sidespor der toget kjører inn til Hjortnes ved Oslo S vestfra, men det var ikke tog involvert i ulykken. Sidesporet brukes primært til å snu tog.

Inne i togtunnelen er det et høyspentanlegg med en spenning på 15 000 volt.

Les også

Tenåring død etter å ha fått strøm i seg. To kjemper for livet på Haukeland.

Ropte om hjelp

Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat var raskt på stedet.

– Personer har kommet borti strømførende ledninger. Deretter begynte det å brenne, og det var noe røykutvikling, sa vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat søndag.

Han fortalte at brannmannskapene var med på å hjelpe de skadede personene ut.

– En av dem har ropt til noen på utsiden om hjelp, sa Audunhus.

Området der ulykken skjedde, er sperret med gjerder, men gjerdene skal være lett å komme seg over, ifølge flere som har vært på ulykkesstedet.

– Tragisk ulykke

Politiet har kriminalteknikere på stedet der ulykken fant sted, og de har satt i gang etterforskning.

– Det er en tragisk ulykke. Det er barn som er involvert, tenåringer under 18 år. Vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, og hvorfor de har funnet på å bevege seg inn i tunnelen, sa seksjonsleder Frode Andreassen ved avsnitt for spesialsaker i Oslo politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Politiet ønsker å få snakket med de to som er innlagt på Haukeland sykehus, men har først og fremst vært opptatt av å ivareta de pårørende.

Les også

NSB svarer på kritikken: - Togtilbudet var ikke godt nok i 2018

– En skole i sorg

Rektor Merete Hansen ved Ruseløkka skole forteller om en skole som er i sorg.

– Vi har hatt fine samtaler, vi har delt gode minner, og så har vi sendt varme tanker til han som er skadet. Så tenker vi masse på familiene til disse guttene som er involvert fra oss og til den eleven som ikke er vår elev, sier Hansen til NRK.

Begge de to guttene gikk på Ruseløkka skole.

– I morgen begynner vi med en ordinær skoledag og avslutter med en minnestund etter lunsj for det trinnet som disse guttene gikk på, sier rektor.

Ulykke i samme område i 2002

I november 2002 skjedde en lignende ulykke i jernbaneområdet utenfor tunnelen. Da omkom en 17 år gammel gutt etter å ha klatret opp på et tog som sto parkert inne på hensettingsanlegget.

17-åringen var sammen med to kamerater. De var på stedet for å tagge vognsett.

Gutten fikk 15.000 volt gjennom kroppen og døde momentant.

– Ulykken har likhetstrekk med denne. Politiet holder fortsatt på med sine undersøkelser. I den grad de har behov for bistand fra Bane Nor, så har vi koblet inn en egen undersøkelses- og analyseenhet. Ulykken påvirket ikke den generelle togtrafikken, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Les mer om

 1. Ulykker
 2. Tog
 3. Oslo
 4. Tunnel
 5. Haukeland