Oslo

- Norway Cup er det tryggeste stedet å være akkurat nå

Ingen andre steder i landet har bedre politidekning enn Norway Cup, mener Oslo politidistrikt.

Det vil som vanlig være et politistopp rett ved hovedscenen midt på Ekebergsletta, hvor publikum kan henvende seg.
 • Julie Berg Melfald
  Julie Berg Melfald
  Journalist

– Det hjelper ikke om vi er den beste og største turneringen, hvis vi ikker også er den tryggeste, slår Cato Løken, sikkerhetsansvarlig i Norway Cup, fast.

Sommeren 2016 har vært preget av mange terrorhendelser og uroligheter. Men verken arrangørene eller politiet venter seg store problemer under årets fotballturnering.

 • LES OGSÅ: Fotball, flørting og musikk – Norway Cup er i gang

Ingen ekstra sikkerhetstiltak har derfor blitt iverksatt utenom de vanlige prosedyrene, ifølge Oslo politidistrikts sikkerhetsansvarlig for Norway Cup, Morten Østeraat.

– Vi følger Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) trusselvurdering, og det er ingenting som tilsier at ekstratiltak er nødvendige. Men vi følger med i utviklingen i Europa og er forberedt på alt, understreker han.

- Tilbake til hverdagen

Østeraat forteller imidlertid at det er ingen andre steder i Norge som har så god politidekning som Norway Cup denne uken. Bemanningen er stor oppe på Ekebergsletta, i tillegg til at de er i beredskap nede i sentrum.

Medarrangør Cato Løken sier at ingenting har høyere prioritet enn deltagernes sikkerhet under årets turnering.

– Det forplikter å ha ansvaret for så mange unge. Men det er ingen steder som er tryggere i Norge akkurat nå, forsikrer han.

De siste somrene har politiet hatt økt beredskap under Norway Cup. Både i 2014 og 2015 gikk bevæpnet tjenestepersonell oppe på Sletta, i forbindelse med skjerpet trusselvurdering fra PST.

Det er ikke tilfellet i år.

På Ekeberg vil det imidlertid som vanlig være et politistopp rett ved hovedscenen midt på Sletta, hvor publikum kan henvende seg. I tillegg vil politi patruljere hele området både til fots, på sykkel og med bil.

– Vi er litt tilbake til hverdagen igjen etter flere år med økt sikkerhet, forteller Østeraat.

– Men det er veldig viktig for oss at vi har en sterk tilstedeværelse der oppe. Det er nok også grunnen til at vi har vært forskånet for alvorlige episoder i alle år.

Kan bli trafikkaos

Det politiet imidlertid er mer bekymret for er hvordan infrastrukturen skal fungere i løpet av turneringen. Sammen med arrangørene har de nemlig også ansvaret for trafikkavviklingen.

Med mesteparten av Oslo S nedstengt hele uken, forventes det stort trykk på kollektivtrafikken i hele hovedstaden, spesielt opp til Sletta. Det tror Østeraat blir politiets største utfordring i løpet av turneringen.

– Ellers så pleier det å være veldig trivelig å jobbe oppe på Norway Cup.

Les også

 1. Nye Norway Cup klar til avspark

 2. En episk reise til Norway cup ble avspark for en internasjonal lederkarriere for brasilianske Sergio

 3. – Dobbelt så dyrt å delta i Norway Cup

Les mer om

 1. Ekebergsletta
 2. Norway Cup
 3. Politiet