Oslo

Fortsatt over 500 husstander uten fjernvarme

Hafslund vet fortsatt ikke når varmen er tilbake. Nå refunderer de 1000 kroner til kunder som må kjøpe varmeovner.

Det er fortsatt 500 husstander i Oslo uten fjernvarme torsdag kveld. Hafslund jobber flere steder i byen for å etterfylle for å løse kapasiteten. Her fra Youngsgate.
  • Sol Sigurjonsdottir

Ny lekkasje torsdag ettermiddag førte til at etterfyllingen har gått tregere enn forventet. Torsdag kveld er fortsatt om lag 500 husstander i Oslo uten fjernvarme.

Totalt 30.000 boenheter skal være berørt av uhellet, ifølge Hafslund.

— Det vi vet er at to prosent av kundene våre ikke har fjernvarme. Resten av de berørte kundene får varmen tilbake sakte men sikker, sier ansvarlig for varme i Hafslund, Truls Jemtland til Osloby.

Han vil ikke anslå noen tid for når alle får varmen tilbake.

- Vet ikke når varmen kommer tilbake

Kan dette bety dusj i kaldt vann i en kald leilighet for mange også fredag morgen?

Les også

Holdt varmen med OL- floke og IKEA-poncho

— Jeg kan ikke spekulere i noe tidspunkt. Vi har alle tilgjengelige mannskap ute for å arbeide med dette nå, sier han.Hafslund arbeider flere steder i byen for å fylle vann og reparere skaldene som har oppstått.

Varmen forsvant onsdag kveld da en entreprenør boret gjennom vannledningen til Hafslund.

Onsdag lovet Hafslund at varmen skulle være tilbake torsdag morgen. Torsdag kveld er varmen fortsatt ikke tilbake overalt.

- Refunderer penger til ekstra varmeovner

Det har tatt lengre tid enn forventet å få på plass fjernvarmen i alle husstander.

Les også

- Det var veldig kaldt, men jeg har ikke vondt av det

– Det tar tid å etterfylle så store mengder vann, og nå som vi har avdekket hvor lekkasjene er, går etterfyllingen raskere. Vi har brukt ekstra etterfyllingsløsninger som øker kapasiteten. Etter hvert som vi etterfyller vann, vil vi kunne øke temperaturen, slik at flere og flere får varmen tilbake. Dette tar dessverre mer tid enn forventet, sier Jemtland.På sine nettsider oppfordrer Hafslund alle som er berørt å sette på annen oppvarming for å holde varmen oppe.

— De som ikke har annen oppvarming, kan kjøpe detteog få refundert inntil 1000 kroner, skriver Hafslund på sine nettsider.

— Vi har hatt stor pågang i kundehenvendelser de siste dagene. Hvor mange som har fått refundert penger til ekstra varmeovner har jeg ikke oversikt over, sier Jemtland til Osloby.

Les også

  1. Ny lekkasje i fjernvarmenettet

  2. Titusener av Oslo-leiligheter fortsatt uten varme og varmtvann

  3. - I den grad det er et reservesystem der, så funket ikke dette