Oslo

Stem på Oslos fineste og styggeste bygg

De to ferske studentene Viktoria Wrengbro (22) og Benjamin Rønsen (22) er litt uenige om hvor fint det nye Universitetsbiblioteket er.

10 bygningene er elsket og hatet av Aftens lesere. Nå kan du stemme frem den aller styggeste og den aller flotteste av dem.

  • Forf>
  • <forf>kristin Kornberg <

De siste dagene har du hatt muligheten til å sende inn forslag til hva du mener er Oslos styggeste og fineste bygninger. Engasjementet har vært sterkt, og flere hundre forslag har strømmet inn.Alt fra Landbrukets hus, Granberg Senter på Bjørndal, Gardeleiren til Oslo Plaza er foreslått.Bygningene vi presenterer i dag, er dem flest lesere har pekt ut som styggest og finest i byen. Stem i vei — og det må du gjøre før klokken 15 søndag!

Her kan du stemme og se kandidatene til Oslos fineste bygg

Her kan du stemme og se kandidatene til Oslos styggeste bygg

Rådhuset - elsket og hatet

Byantikvar Marte Boro er litt overrasket over at det nye Universitetsbiblioteket på Blindern er stemt frem blant de fem fineste bygningene i byen. - De gamle bygningene har tross alt fått markere seg over tid, så det er morsomt at en moderne bygning kan nå opp i en slik kåring. Det er et veldig flott bygg, medgir byantikvaren, som mener Akershus Slott er byens vakreste bygning. Hun synes det er spennende at Rådhuset er nominert i begge kategoriene. - Men det kan da ikke være Oslos styggeste, undres hun.

Lillebjørn: Jernbanetorget ødelagt

Vår kanskje mest kjente "Oslo-gutt", Lillebjørn Nilsen, har også engasjert seg i debatten. Han har ytterst lite til overs for Postgirobygget og bygningene rundt. - Området ved Oslo City-Postgirobygget-Galleri Oslo tiltaler meg ikke. Det fine, gamle Jernbanetorget er helt ødelagt. Trafikanten-tårnet ser jo ut som en gjenglemt, smakløs barneromsleke, mener Nilsen. Blant kandidatene på fineste-listen, holder Nilsen en knapp på Rådhuset, men mener også at Universitetsbiblioteket kan være en verdig vinner.- Det er en fantastisk flott bygning, sier han.

Eneste nybygg blant kandidatene

Det nye Universitetsbiblioteket på Blindern ble tegnet av arkitektkontoret Telje-Torp-Aasen og oppført i 1998. Utenfor det skinnende svarte bygget sitter de to ferske studentene Viktoria Wrengbro (22) og Benjamin Rønsen (22). - Jeg så det for første gang for noen uker siden og ble imponert. Jeg fikk en følelse av at det finnes noe som er større enn meg selv. Det fortjener absolutt en plass på topp fem, sier Wrengbro, og ser andektig opp på de enorme søylene. Rønsen er litt mer tvilende til nominasjonen.- Jeg synes ikke det er stygt, men det passer liksom ikke helt inn her. Man kunne jo ikke fortsette å bygge i den samme stilen som allerede er her på Blindern, sier han og peker på de trauste mursteinsblokkene omkring.

Leserne avgjør

Nå er det opp til deg å avgjøre hvilken av de fem nominerte bygningene som kan smykke seg med tittelen "Oslos peneste bygg", og til å bestemme hvilken bygning som må slite med stempelet "Oslos styggeste". Stem i vei - og det må du gjøre før klokken 15 søndag!

Her kan du stemme og se kandidatene til Oslos fineste bygg

Her kan du stemme og se kandidatene til Oslos styggeste bygg

Les også

  1. Finest: her er kandidatene

  2. Styggest: her er kandidatene

  3. Rådhuset får stryk

  4. Hva er Oslos fineste og fæleste?

Rådhuset er kandidat til både tittelen &quot;Oslos fineste&quot; og &quot;Oslos styggeste&quot;.