Én person er skutt på Trosterud i Oslo, politiet tror det kan være en ulykke

En ung mann er alvorlig skadet etter hendelsen. Nå jakter politiet på én eller flere gjerningsmenn.

Politiet var til stede utenfor Trosterud fritidsklubb etter hendelsen. Den fant trolig ikke sted der, men personen ble funnet på fritidsklubben, mener politiet.

Personen som ble skutt, ble sendt til sykehus. Han er alvorlig, men ikke kritisk skadet. Det opplyste politiet til Aftenposten.

Hendelsen skal ha skjedd i området rundt Trosterud fritidsklubb, skrev politiet på Twitter. Det er ikke fare for andre i området, opplyste da innsatsleder Nicolai Backe-Henden.

– Personen ble funnet inne på fritidsklubben, men det hadde sannsynligvis ikke skjedd der, opplyste politiet. Fornærmede, en ung mann, kom seg til klubben på egen hånd og ba om hjelp.

Politiet fikk raskt kontroll på et par personer som var med fornærmede på et tidligere tidspunkt. Disse ble avhørt. Det er personer som politiet har hatt befatning med tidligere. Politiet har ID-en til fornærmede, men vil ikke gå ut med eksakt alder ennå.

Politiet har en formening om hvem som kan stå bak. Torsdag kveld drev de med teknisk og taktisk etterforskning og søkte etter en eller flere gjerningspersoner.

Opprinnelig opplyste politiet at saken ble etterforsket som et drapsforsøk.

– Vi har fått ny informasjon som underbygger at hendelsen kan ha vært en ulykke. Det er en av hovedhypotesene. Vi jakter ikke etter konkretiserte gjerningspersoner på nåværende tidspunkt, forteller krimvaktleder Kjersti Myhre til Avisa Oslo.

Det var flere mennesker som utenfor ungdomsklubben. Flere av disse ble avhørt av politiet.

Politiet leter etter en eller flere gjerningsmenn.