Oslo

Stovner-skytingen: Offeret er en tenåring fra nærområdet

Tenåringen som ble skutt ved Stovner senter mandag kveld, er utenfor livsfare.

Politiet leter etter én eller flere gjerningspersoner etter at en person ble skutt på Stovner i Oslo mandag kveld.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist

Foreløpig er ingen siktet eller pågrepet etter skyteepisoden på Stovner mandag kveld.

Tirsdag formiddag opplyser politiet at fornærmede er en gutt i tenårene.

– Det er en ung gutt i tenårene fra nærområdet som er skutt. Av hensyn til videre etterforskning ønsker vi ikke å gå ut med mer informasjon om ham akkurat nå.

Det sier Knut Jensen, avsnittsleder i drapsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Fornærmede er avhørt av politiet. Han er utenfor livsfare.

Et avsperret område utenfor Stovner senter, som ligger til høyre i bildet. Politistasjonen på Stovner ligger til venstre i bildet.

Etterforskerne jobber for fullt med taktisk og teknisk etterforskning. Mange avhør er allerede gjennomført, og politiet vil fortsette med avhør av vitner utover dagen.

– Vi går gjennom informasjonen som er innhentet, sier Jensen.

– Er det snakk om én eller flere gjerningspersoner?

– Vi etterforsker bredt. Vi har opplysninger som kan indikere at det var flere personer involvert i hendelsen, men vi vet ikke om det med sikkerhet ennå, svarer Jensen.

Politiet ønsker å tips fra de som kan ha opplysninger eller gjort observasjoner. Personer som har opplysninger om saken, kan ta kontakt via: https://tips.politiet.no/web/ eller på telefon 22668338.

Jensen presiserer at publikum som har bilder eller video fra hendelsen, kan sende det inn via denne tipstjenesten.

Les også

En person pågrepet etter Mortensrud-drapet – to andre etterlyst internasjonalt

Jan Bøhler (Sp) er bekymret for utviklingen i Groruddalen de siste månedene.

– Kjøper våpen for 3–4000 kroner

Sp-politiker Jan Bøhler satt inntil nylig i justiskomiteen på Stortinget. Han har bodd i Groruddalen hele livet og er bekymret etter de mange skyteepisodene i høst.

– Åtte personer er skutt i Oslo siden midten av august. Jeg er mest bekymret for at det er så mange våpen på gaten. Unge i utsatte miljøer jeg har snakket med, sier at man får tak i skytevåpen for 3–4000 kroner. Det synes jeg er alvorlig, sier Bøhler.

Bøhler legger til at det å ha våpen gir høyere status i det kriminelle miljøet. Derfor vil flere bevæpne seg nå.

– Det at stadig flere skaffer seg våpen, har skapt en ond spiral. For når en gruppering har mye våpen, så vil også en annen gruppering ha tilgang til våpen for å forsvare seg. Det å vise frem skytevåpen gir økt status i gjengmiljøene, sier Bøhler.

Les også

For to uker siden la folk ned blomster for drepte Hamse (20). I dag lovte politiet befolkningen på Mortensrud å løse saken.

Uløste konflikter

Sp-politikeren er også bekymret for at det er flere uløste konflikter mellom kriminelle grupper og gjenger i hovedstadsområdet.

– Nå vet jeg ikke hva som ligger bak mandagens skyting, men akkurat nå er det minst to pågående konflikter som bekymrer meg. Den ene er konflikten mellom kriminelle grupper fra Holmlia og Mortensrud. Den andre er mellom grupper fra Stovner/Vestli og Lørenskog. Mange unge blir rekruttert som løpegutter av eldre gjengmedlemmer. De som blir tatt, er ofte lite interessert i å snakke med politiet. De vil ikke ha stempel som tyster, mener Bøhler.

– Hva er løsningen for å roe ned situasjonen?

– Politiet må være enda tettere på disse gruppene. Også når det ikke skjer en hendelse som for eksempel skyting. For de er her hele tiden, svarer Bøhler.

Les mer om

  1. Etterforskning
  2. Krim
  3. Våpen