Én person funnet med stikkskader i Oslo sentrum

Politiet leter etter to menn og én kvinne etter at en 27 år gammel mann ble funnet med stikkskader på Egertorget.

Ambulansemannskap og politi gjør her den skadede mannen klar for å bli kjørt til sykehus med stikkskader i buk/mage.

– Det er ikke gjort noen pågripelser, opplyser operasjonsleder Tore Solberg til Aftenposten ved 0740-tiden lørdag morgen.

Han sier at politiet håper den videre etterforskningen av saken vil føre til opplysninger som kan føre til pågripelse i saken.

– Det har vært et travelt døgn, men politiet har vært «skånet for de mest alvorlige hendelsene», sier han.

Den skadede mannen ble funnet med stikkskader på Egertorget like før klokken 22 fredag kveld. Vedkommende var ifølge Aftenpostens reporter på stedet ved bevissthet da han ble fraktet inn i ambulansen.

Mannen hadde imidlertid så alvorlige skader at politiet startet det som kan ha vært livreddende førstehjelp da de kom til stedet, opplyser innsatsleder Svein Arild Jørundland.

– Tilstanden til mannen er ikke livstruende, og den er stabil, sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB like før midnatt til lørdag.

Mannen har ifølge politiet blitt stukket med en skarp gjenstand. De er ikke kjent med om det er snakk om en kniv eller noe annet.

Politiet søker nå etter flere gjerningspersoner, som er beskrevet som to menn og en kvinne, som etter hendelsen forsvant oppover Karl Johans gate i retning Slottet. Politiet går også gjennom video fra overvåkingskamera i området.

En mann med stikkskader (t.h. i bildet) får livreddende førstehjelp av politifolk mens ambulansemannskapene akkurat har ankommet åstedet.

Kan ha skjedd et annet sted

Men det er ifølge operasjonsleder Tor Gulbrandsen usikkert hvor hendelsen skjedde.

– Vi undersøker om hendelsen har skjedd et annet sted enn på Egertorget, sier han.

Politiet snakker nå med vitner på stedet og jobber med tekniske undersøkelser, samt innhenter videoovervåking.

Slagsmål flere steder i Oslo

Tidligere på kvelden meldte politiet om slagsmål på to forskjellige steder i Oslo.

Først ved Tijuana bar i Thorvald Meyers gate. Ett minutt senere kom det melding om slåssing ved Big Horn i Møllergata.

Slagsmålene ble raskt avsluttet, og ifølge vitner ved Big Horn, gikk åtte av de involverte mot legevakten. En siste som hadde fått blåveis ble stående igjen sammen med politiet, og ble kjørt til legevakten av en patrulje.

– Generelt har det vært mye å gjøre i dag. Det har tatt seg mer og mer opp. Det er nok fordi det har vært en lang dag for mange, godt vær, mye drikke og for mye drikke for noen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB like før midnatt til lørdag.

Han sier det har vært en god del ordensforstyrrelser og slagsmål.

– Det er slike hendelser som har preget bybildet og kvelden de siste timene, sier han.

Politiet jobbet fredag kveld med tekniske undersøkelser og innhenting av observasjoner fra vitner på stedet.

Amper stemning på Aker brygge

I løpet av ettermiddagen var det også noe amper stemning i Oslo.

«Politiet er på vei til Aker brygge hvor det skal være amper stemning på en restaurant», skrev Oslo-politiet på Twitter klokken 19.07.

– Det er en patrulje på vei til restauranten for å gjøre en vurdering om det er noe vi må ta tak i, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen til Aftenposten.

På generelt grunnlag er det god stemning i Oslo, sa operasjonslederen på det tidspunktet.

– Men det har vært og er en del folk i byen, så vi har fått noen meldinger om ordensforstyrrelser. Stemningen i byen kan sammenlignes med det man opplever natt til lørdag og søndag, sa han.