Oslo

#MittSommerOslo: Sondre Justad

En hemmelig takterrasse på Ekeberg med utsikt over hele byen og havet får Sondre Justad (25) til å føle at han er på toppen av verden.

Sondre Justad lager musikk med nordnorske tekster, og har tatt norsk musikkbransje med storm siden 2014.
  • Thea Roll Rakeng

25-åringen fra Henningsvær har vært på Norges-turné siden mai, og skal spille på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg på lørdag. Siden 2014 har Justad gitt ut elleve låter, blant annet hiten «Riv i hjertet».

Når han ikke er på turne liker Justad best å soltørke på et svaberg mens han spiser tørrfisk og is kombinert med Nordlandspils.

Kjente fjes deler sine beste tips og sommerminner med Osloby i spalten #MittSommerOslo.

Del ditt beste Oslo-tips med oss på Instagram ved å hashtagge #MittSommerOslo. Vi velger ut de beste Instagram-bildene og lager en Oslo-guide som kjøres på Aftenpostens flater i løpet av sensommeren.

Hva er planene for sommeren 2016?

– Har vært på turné siden i mai og skal holde på frem til oktober. Innimellom håper jeg det blir litt tid til å gå i studio og til å henge på fjellene hjemme i Lofoten.

Hvis solen skinner liker jeg best å:

– Bade! Og soltørke på et berg med noen venner eller en skrivebok, spise is og tørrfisk i kombinasjon med Nordlandspils.

Regner det, pleier jeg å:

– Chille hjemme i leiligheten med pianoet, skrive noen ballader med tente lys og en kopp te.

Den beste stranden i Oslo:

– Er stadig på jakt etter det beste badestedet, men akkurat nå trives jeg veldig godt på Gressholmen. Tar maks 30 minutter å komme seg dit fra sentrum, er superidyllisk og ikke så folksomt. Men når jeg skal nattbade er det Sørenga som gjelder!

  • Les også: Snart er dette Oslo-motivet historie

Her lærte jeg å svømme:

– Var nok i Lilandsvatnet, 50 meter nedenfor huset og gården til pappas familie.

Høydepunktet denne sommeren blir:

– Definitivt festivalturnéen! Veldig stas å få spille flere ganger i uken for et nytt publikum, reise over hele landet og bli kjent med mange nye folk.

Den ultimate sommerdagen ser slik ut:

– Våkner i et telt på en eller annen skjærgårdskyst av at sola steiker og tvinger meg ut, ligger litt på berget og våkner, hopper i havet, kommer opp til ferdigkokt kaffe, deilig frokost og en god bok, kjører båt til en idyllisk festival, smertefri lydsjekk, grillet fisk til middag, nytt bad og spiller konsert foran tidenes råeste publikum. Avslutter dagen med noen kompiser ute i festivalområdet, øl i hånda og en magisk konsert med et band jeg aldri hadde hørt om før.

Min favorittrett i sommervarmen:

– Må være en eller annen spesialsalat fra mamma og Pål. Funker alltid bra.

Dette liker jeg best å drikke:

– Skogsbærsmoothie.

Mitt beste sommerminne:

– Vanskelig å plukke ut det beste, men sommeren 2011 var utrolig fin. Vi var en vennegjeng på cirka ti som hadde fri fra skole og jobb, så livet handlet stort sett om musikk, bading og festing. En følelse av å være fri, uten ansvar og bekymringer. Det handler min siste singel «Tida vi bare va» om.

Hvis jeg skal ut å svinge meg drar jeg:

– På Blå. Ikke legg ned Blå!

Min favorittlektyre:

– Blir ikke så mye tid til bøker, men er veldig glad i å starte dagen med ferske aviser til kaffen. For eksempel Aftenposten. Hehe.

Sommer-Oslos skjulte perle er:

– En hemmelig takterrasse på Ekeberg med utsikt over hele byen og havet. Kan lett fremkalle følelsen av å være på toppen av verden når sola ligger lavt og lysene i byen begynner å komme til syne.

Les mer om

  1. Sondre Justad
  2. Oslo
  3. Instagram