Her er det første bildet av Oslos nye trikk på norsk jord

Den første av Oslos 87 nye trikker står nå til fortolling i Drammen Havn.

Trikken skal fortolles i Drammen før den skal hjem til Oslo. Bildet er brukt med tillatelse fra fotografen.

Det var lørdag morgen at trikkene ankom fra Spania. De ble losset fra skipet Spica Leader ved Drammen Havn hvor de skal fortolles.

Da trikkene ankom, sto jernbaneentusiast Ståle Hatlelid klar. Han fikk knipset det som trolig er de første bildene av SL18-trikken på norsk jord. SL18 er en forkortelse for Sporvogn Ledd bestilt i 2018.

Tirsdag skal trikken fraktes til Oslo, før den i løpet av oktober skal testes på hovedstadens skinner.

Les også

Oslo skal kjøpe 87 Spania-trikker til mer enn fire milliarder

I fjor viste Sporveien frem en modell av SL18.

– Ekte spansk kvalitet

Etter en anbudsrunde var det spanske CAF som fikk bestillingen. Oslo skal kjøpe 87 trikker, noe som vil koste over fire milliarder kroner. Kommunen har også en opsjon på å kjøpe 60 flere.

– Denne trikketypen er velutprøvd med gode resultater. Det er ekte spansk kvalitet, sa Marianne Vik til Aftenposten da vinneren av anbudet ble annonsert. Vik har ledet trikkeanskaffelsen og er konserndirektør for økonomi og finans i Sporveien.

Hun sa da at de har undersøkt om det har vært problemer i andre byer hvor trikken er i drift. Det var det ikke, fortalte Vik.

Mange gater i hovedstaden blir gravd opp og oppgradert for å forberede trikkenes ankomst. Også vann- og avløpsrør og gaterom blir oppgradert samtidig som det likevel må graves for å oppgradere trikkeskinnene.