Byantikvaren: «Uvirkelig og fryktelig trist for byen vår. Nedre Foss er en perle»

Osloprofiler står i kø for å beklage seg om storbrannen på Nedre Foss Gård.

Slik så bygningen ut på innsiden etter at den var pusset opp for 50 millioner kroner. Nå er store deler av den totalskadet.

«Uvirkelig og fryktelig trist for byen vår. Nedre Foss er en perle!», skriver Byantikvaren i Oslo på twitter etter nyheten om at deler av Nedre Foss Gård står i full fyr onsdag kveld.

Les også:

Les også

Nedre Foss gård brenner på Grünerløkka

— Håper stedet kan gjenoppbygges

«Leit m brann på Nedre Foss gård. Kulturverdier for hele byen. Håper i ingen er skadet og at drift blir mulig igjen.», skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Også hans forgjenger Stian Berger Røsland (H) var raskt ute med å uttrykke sin sympati:

«Tragiske nyheter om Nedre Foss gård. Håper det ikke blir personskader og at dette viktige stedet kan gjenoppbygges.», tvitrer han.

Saken fortsetter under bildet

Eier av bygget Christian Ringnes, tidligere byrådsleder Stian Berger Røsland (H) og byrådsleder Raymond Johansen uttrykker alle at de er triste etter brannen på Nedre Foss Gård onsdag.

Eies av Ringnes

Det historiske bygget eies av selskapet til Christian Ringnes, Eiendomsspar AS.

– Dette er forferdelig trist og kjedelig. Det er et fantastisk bygg. Jeg er innstilt på å bygge det opp igjen, men spørsmålet er om det mister noe av sjelen hvis alle de gamle strukturene er skadet. Vi håper i det lengste at det ikke skjer, sier han til VG.

Les mer om bygningen fra 1802 som er blitt flammenes rov:

Les også

Grünerløkkas eldste bygning trues av flammene

Restauranten Nedre Foss Gård eies av Nevzat Arikan. Han var på stedet onsdag kveld, men ønsket ikke å snakke med Aftenposten.

Les Aftenpostens store intervju med Nevzat Arikan før stedet åpnet:

Les også

Flyktet fra Tyrkia - nå er han Oslos ukjente restaurantkonge