Oslo

Ungdom lager fest for østkantungdom

Ansiktsmaling for de yngste, fotballkamp med politiet for de største og en konsert med kjente artister er noe av det som skjer på Tøyen søndag.

Her prøver 15 år gamle Hamza Abounasr (fra venstre), Meriam Yassai (16), Sofia Benyahia (14) Raber Barzanjee (stående) og Hasna Elhammmichi (15) på twister under Sterlingdagen søndag.
  • Wasim K. Riaz

– Jeg ble aktiv i Sportsklubben Sterling for ett år siden. Det er veldig hyggelig fordi nå er jeg blitt kjent med flere folk og har fått flere venner, sier Meriam Yassai (16).

– Det er viktig med slike aktiviteter for barn og unge på Tøyen, supplerer Hamza Abounasr (15).

De to var blant 70 ungdommer fra Sterling som møtte opp på Rudolf Nilsens plass ved Vahl skole i bydel Gamle Oslo klokken 08 søndag. Etter fire timers dugnadsarbeid kunne de ønske barn og unge velkommen til Sterlingdagen der de unge kan delta på flere aktiviteter frem til klokken 19 søndag.

LES OGSÅ: Her er Sommerskolen for foreldrene

Deltagerne kan velge mellom aktiviteter som tautrekking, twister, bordtennis og ansiktsmaling. Det blir også en fotballkamp mellom politiet og ungdommer. Klokken 17 starter en gratiskonsert med flere kjente artister på Rudolf Nilsens plass.

Ahnan Abdullahi (5) blir sendt på en luftetur av Hasna Elhammmichi (15). Søstrene Deka Abdullaziz (6) og Marian Abdullaziz (10) venter på sin tur.

Da Osloby var der ved 14-tiden var det stort sett unge med minoritetsbakgrunn både blant frivillige og deltagerne.

Discodiva

– Jeg bor i nabolaget og ble fortalt på helsestasjonen at det blir et bra arrangement for barn her. Jeg synes det er viktig med slike fester for barn, sier Nimo Noor som er på Rudolf Nilsens plass med barna Sabrin (7) og Sadaq Abderrehman Mohammed (3).

LES OGSÅ: Gratis aktivitetsskole på Vahl

Mehrnaz Surizehi (15) maler Sabrin Abderrehman Mohammed (7) som ønsker å bli discodiva. I bakgrunnen maler Zouhir Elgattasi (15) Sadaq Abderrehman Mohammed (3) til å bli Spiderman.

Mamma Noor står på sidelinjen mens de to barna får ansiktsmaling. Det tar ti minutter før lille Sadaq er blitt til Spiderman, mens Sabrin må sitte tålmodig før hun er klar som discodiva.

– Det er kjedelig å sitte her, men jeg tror jeg blir fin til slutt, sier Sabrin som får ansiktsmaling fra Mehrnaz Surizehi (15).

– Det er veldig gøy å se at barna har det gøy. Jeg synes det er viktig å stille opp som frivillig på et slikt arrangement, sier Mehrnaz.

Konsert med Don Martin

Det hele avsluttes med en gratiskonsert klokken 17 med blant andre Don Martin, Cezinando, Arshad, Zawadi, Kenneth Engebretsen, A-lee og Mourad. J.

LES OGSÅ: Å rane barn gir barneran

Jonathan «Boss» Castro (til venstre) og Don Martin er blant flere artister som opptrer gratis på Rudolf Nilsens plass fra klokken 17 søndag.

– Dette er et nabolag som mange snakker negativt om. For tre år siden arrangerte elever på Vahl skole en festival for å motbevise dette. Jeg stilte opp der fordi det er viktig å bidra med noe som gjør oppvekstmiljøet bedre for kidsa, sier Don Martin som selv bor i bydelen.

Han roser ungdommen i Sterling for initiativet.

– Istedenfor å snakke om hvor dårlig noe er, så er det bare å gjøre noe med situasjonen. De unge i Sterling må ha ros for innsatsen. Og så er det veldig bra at det er et gratisarrangement, sier Don Martin.

Frivillig arbeid

Morgan Kornmo (23) er styremedlem i Sportsklubben Sterling og en av initiativtagerne til Sterlingdagen.

– Det at 70 ungdommer med minoritetsbakgrunn møter opp klokken 08 for å delta på dugnadsarbeid er et tegn på at vi har lykkes i med mye av inkluderingsarbeidet. Vi er veldig stolte av arrangementet. Nå er det litt grått vær her, men vi håper det kommer enda flere barn og ungdommer i ettermiddag og kveld, sier Kornmo.

Les også

  1. Se Don Martin guide deg på Tøyen

  2. Tøyen skole inviterte til skolestart med bilde av fire kristne barn

  3. Åpner pengesekken for Gamle Oslo