Oslo

Bedre å ha det gøy enn å gå konkurs

Tradisjonsrike Hasle-Løren synes det er bedre å ha det gøy i førstedivisjon, enn å gå konkurs i eliteserien.

Hasle Løren satser ungt. I år er (fra venstre) juniorene Erik Rønning, Magnus Jansen og Tor Egil Fusdahl hentet opp i A-stallen. De håper på å gi Stian Arnedal (til høyre) og andre mer erfarne spillere kamp om plassene på laget.
  • Forf>
  • <forf>espen Hofoss <

— Det er alltid moro å komme til garderoben på mandag, ta en kaffe og høre på all "juginga" om hva folk har holdt på med i helga, sier Stian Arnedal (24) fra Årvoll og Thomas Fjeld (32) fra Romsås.De to har spilt hockey for Hasle-Løren siden de lærte seg å gå på skøyter. Nå gjør de seg klar til en ny sesong i førstedivisjon.Begge fremhever det sosiale miljøet i klubben.- De siste årene har det vært et generasjonsskifte. Men klubben har beina på jorda. De bruker ikke masse penger på å kjøpe spillere, og det er lite gjennomtrekk. Det gjør også at miljøet er godt. Du får en fast kjerne med spillere og ledere. Vi vil heller være i et topplag i førstedivisjon og ha det gøy, enn å være i en klubb som stadig henter inn utlendinger for å slite seg til en plass i eliteserien, sier Fjeld.I fjor endte Hasle-Løren på åttende plass i hockeyens 1. divisjon. I år er målet plass i kvalifiseringsspill om opprykk til eliteserien.- Da serien startet i fjor, hadde vi bare åtte spillere og hadde ikke en eneste treningskamp bak oss i sesongoppkjøringen. Nå har vi 25 spillere i stallen, og har et mye bedre treningsgrunnlag, sier sportslig leder Pål Svendsen.I tillegg til faste travere, har klubben hentet opp fire spillere fra egen juniorstall.- Det blir et helt annet tempo på treningene når vi har mange i stallen, sier Svendsen.

Spiller gratis

Spillerne i Hasle-Løren får ikke en krone i lønn, men får dekket reiser, mat på reisene og utstyr. Et budsjett på ca. 1 million kroner og et tilskuersnitt på under 100 gir ikke rom for store lønnsutgifter.- I motsetning til andre klubber betaler vi ikke ut lønn før vi har penger, sier Pål Svendsen.Selv om de ikke får lønn, bedyrer gutta at de satser seriøst. - Vi trener fem eller seks ganger i uka - hvis vi tar med kampdagene. Om vinteren trener vi like mye som et middels tippeligalag i fotball, hevder Thomas Fjeld.

Tja til opprykk

Om fem år fyller Hasle-Løren 100 år. Klubben har laget en femårsplan der de ymter frempå om spill i Norges øverste divisjon. - Det gjelder å legge seg på et ambisjonsnivå man er komfortabel med. Men vi sier jo selvsagt ikke nei hvis vi rykker opp. Det største steget blir i så fall å få en hall som er godkjent for elitespill, sier sportslig leder Svendsen.På 70-tallet vant Hasle-Løren hockey-NM tre ganger. Noen gjentagelse av gullalderen er det ingen som har særlig håp om.- Hvis en rik onkel banket på døra, skulle vi sikkert klart å rykke opp. Men vi satser mest på utvikling av egne spillere. Vi har en bred juniorstall, og det lover jo godt for fremtiden. Samtidig må vi bare konstatere at de virkelig store talentene raskt forsvinner til klubber som betaler lønn, sier Svendsen.